Print Friendly, PDF & Email

Twee weken geleden was ik voor het eerst – eindelijk – in restaurant Jacobsz, gevestigd aan de ringdijk in Amsterdam Oost (Watergraafsmeer). Ik had al veel goede verhalen gehoord en was zelf ook blij verrast. Enorm sfeervol, leuk publiek, fijne ambiance en vernieuwende gerechten. Ook top voor de vega’s onder ons!

Interieur
Jacobsz vind je op het bekende hoekje van de middenweg en de ringdijk. Met een klein maar fijn terras aan het water, in een oud herenhuis. Stiekem is het een behoorlijk grote zaak, met zowel links als rechts als je binnenkomt een zaaltje, maar door deze tweedeling voelt dat helemaal niet zo. Je stapt binnen in een Frans keuken, met houten tafels, fijne stoelen, simpel elegant servies zonder linnen en aan de achterwand van die typische Franse keukenkastjes. Een hele gemoedelijke en toch verfijnde sfeer!

Bediening en gasten
Hier werd ik ontzettend blij van. Wat me direct opviel was dat iedereen in Jacobsz zin had in een leuke avond. Er wordt hier lang getafeld, door groepen en door tweetjes, je ervaart een bruisende sfeer. Het is hier oprecht heel gezellig. Ook de bediening helpt daaraan mee: hele spontane mensen, met goed oog voor de wensen van de verschillende gasten. Met veel kennis van de wijnen en het eten, maar ook in voor een praatje. Zo’n sfeer kan je niet plannen, die krijg je cadeau, en dat heeft Jacobsz heel goed gedaan!

Vegetarisch smullen
Jacobsz serveert een 3-, 4- of 5-gangen menu, met een vlees, vis of vegetarische keuze. De avond startte met een eenvoudige amuse van gekaramelliseerde uitjes en kaas, een opvallende keuze maar stiekem ouderwets lekker. Daarbij werd als aperitief een cider geserveerd, een frisse start van je avond! Het voorgerecht was de verrassing van de avond: dun geschaafde koolrabi in een saus van galiameloen met Nederlandse geitenkaas en dille. Niet perse het charmantste gerecht, maar de smaak was perfect en de combinatie inspirerend. Het tussengerecht betrof een klassieke coeur de boeuf, klassiek en simpel bereid, afgemaakt met bouillon van tomaat en gelei van kers. Het hoofdgerecht was lekker rijk met een Frans twist: gnocchi met roodlof, comté, sjalotjes en verse artisjok. Ondanks de typische stevige smaak van de comté, heel mooi in balans. Ik besloot mijn avond met een echt guilthy pleasure dessert, maar oh oh wat was die goed: een cheesecake gemaakt van kefir kaas, witte chocolade, schobbeler en laurier. Zó lekker. Hierbij serveerden ze hun eigen digestief, ook gemaakt met schobbeler: Nigah San.

En zo blijf je bij Jacobsz moeiteloos de hele avond tafelen, en laat je je verleiden tot nog een glaasje, kaasje of iets anders lekkers. Want het is te gezellig om weg te gaan, echt een avondje zorgeloos genieten!

Jacobsz, Ringdijk 1A Amsterdam, 06 42454677, jacobsz.amsterdam

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Restaurant Jacobsz: bruisende huiskamer in Oost
Article Name
Restaurant Jacobsz: bruisende huiskamer in Oost
Description
Op zoek naar een bruisend restaurant? Dan moet je bij Jacobsz in Amsterdam zijn! De perfecte avond uit met goede bediening, heerlijk eten en een top sfeer.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!