Johns Bistro: verrassing in Noord
Isabel Boerdam

Johns Bistro: verrassing in Noord

vrijdag 26 augustus 2016
Deze maand werd ik blij verrast door een nieuwe hotspot. Met recht een hidden gem, want ik zou het niet snel zelf ontdekt hebben! Reden temeer om deze hotspot met jullie te delen. Je vindt Johns Bistro in de zogeheten Verkeerstoren in Amsterdam Noord. Een knusse huiskamer met eenvoudige, pure gerecht en een fijne muziekprogrammering!

Interieur
Met het pontje van Amsterdam Centraal het IJ over en vanaf daar 5 minuten fietsen. Een heerlijk begin van je avondje uit! Johns Bistro bevindt zich in de zogeheten Verkeerstoren in Amsterdam Noord, op een verstopt hoekje met weinig verkeer. Je komt binnen in een gebouw waar je nooit zou verwachten horeca te vinden, maar op de zolder vind je toch echt Johns Bistro. Een knusse huiskamer met houten tafeltjes, schoolstoelen, vintage lampjes en kastjes, bierflesjes met kaarsen en wijnflessen met bloemen. Dankzij de ramen die tot de vloer rijken heb je een verrassend uitzicht over de stad en kan je – als je geluk hebt – genieten van een prachtige zonsondergang.

Bediening en gasten
De oprichters van Johns Bistro zijn de mannen van cateringbedrijf John Pastinaak. Hun pure keuken heeft nu een vaste plek gevonden in de Verkeerstoren voor minstens 1 jaar, waarna de toren helaas een andere bestemming zal krijgen. Maar tot die tijd kunnen we van ze genieten! Naast een mooi vegetarisch menu om te delen bieden ze een leuke muziekprogrammering en is het een echte broeiplek voor creatieve breinen. Dit zorgt voor een hele uitnodigende sfeer waar jong en oud zich welkom voelt om een hapje te komen eten. Tot nu toe voor een select gezelschap dat deze hotspot heeft ontdekt, straks hopelijk voor een breder publiek want het is de moeite waard!

Vegetarisch smullen
Het concept van Johns Bistro is bijzonder. Als basis krijg je vier vegetarische gerechtjes die samen een volledig hoofdgerecht vormen. Desgewenst kan je deze Nederlandse rijsttafel aanvullen met een vijfde gerechtje (soms vegetarisch, soms wel met vlees of vis), of zelfs met een voorgerecht, een kaasplankje en een dessert. Je kan het dus zo gek maken als je zelf wilt. Wij gingen voor het uitgebreide hoofdgerecht met vijf onderdelen:

  • Gebakken platbrood met knoflookolie, tomaten en verse kruiden

  • Romige risoni (pasta in de vorm van risotto) met snijbonen, sinaasappel, salie en Stolkse boerenkaas

  • Le Puy-linzen in dille met courgette en citroen

  • Geroosterde aubergine met geitenkaas

  • Slatje van flinterdunne rode kool met waterkers, rozemarijn, chiazaad en pompoenpitten


Alle gerechten zijn eenvoudig maar super vers, goed op smaak en vormen een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd. En dat voor de bescheiden niet-Amsterdamse prijs van 12,50 euro voor vier gerechtjes en 16 euro voor vijf! Dat smaakte naar meer dus sloten we de avond af met een dessert van rabarber met rozemarijn, kaneel en citroenyoghurt, en een sinaasappel-vijgencake. Smullen!

Johns Bistro, Distelweg 83 Amsterdam, 06 4221 1909, johnpastinaak.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!


1 Reacties

Wat leuk, ben erg nieuwsgierig geworden. Wij gaan er zeker gauw een keer eten. Bedankt groet, Mary

12:12 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.