Print Friendly, PDF & Email

Juice & Salad Café is een van de gezonde saladebarren in Amsterdam. Goed nieuws voor de foodies onder ons, want ze hebben nu drie locaties! Wat maakt deze saladebar anders? De oprichters zijn opgegroeid op het platteland en hebben een agrarische achtergrond! Zo van de akker op je bord dus, verser kan haast niet.

Gezond en vers
Gezond en vers. Dat is het concept van het Juice & Salad Café, gespecialiseerd in verse sappen, salades en sandwiches. Alles ingredienten zijn rechtstreeks afkomst van het land waar ze een eigen biologisch-dynamisch akkerbouwbedrijf hebben. De receptuur van hun menu is geinspireerd door de herkomst van de ingredienten: heb je zin in Europees, noord of zuid Amerikaans, Orientaal, Afrikaans of Australisch? Voor iedere variant hebben ze een bijpassende keuze.

Sap, salade en sandwiches
Juice & Salad Café heeft een geweldige selectie aan groente- en fruitsappen (3,50/5,25). Unieke combinaties zoals met avocado, sinaasappel en banaan of spinazie, appel, ananas en limoen of rode biet, peer en aardbei. Je kan blijven experimenteren! Uiteraard kan je ook je eigen samenstelling maken, net zoals bij de salades. Hun salade-combinaties (6,25/9,95) zijn redelijk traditioneel, geen bijzondere ingredienten uit verwegistan, alles lokaal, goed en vers. Minder is meer, de kracht van de eenvoud en de Hollandse bodem. Want zo kan het ook! Tot slot maken ze heerlijke sandwiches (5,95) met bijvoorbeeld hummus, grove mosterd, komkommer, tomaat, groen-rode sla, parmezaan en balsamico vinaigrette. Puur en gezond.

Van ontbijt tot diner
Naast de sappen, salades en sanwiches hebben de mannen ook hele fijne ontbijtjes. Zo hebben ze naast de saladebar een eigen yoghurtbar (4,95/6,95) waar je je eigen mix kan bedenken of kan kiezen voor een van hun varianten: energie mix, bessen mix, chocolade mix en noten mix. Hier kan je dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor al je gezonde behoeften! Met drie locaties in de stad is er altijd eentje om de hoek en mocht dat niet lukken dan komen ze het ook nog bezorgen. Een plek om te onthouden dus!

Juice & Salade Café, Vijzelstraat 135 en Eerste Constantijn Huygensstraat 60 en Gustav Mahlerplein (kiosk) Amsterdam, www.juiceandsalad.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_3836      IMG_3835

IMG_3844      IMG_3839

IMG_3832      IMG_3843

Summary
Recipe Name
Juice & Salad Café: van de akker naar de stad
Published On