...

De Keuken van Gastmaal: creatief vegetarisch

door | 3 feb 2017 | Diner, Extra bijzonder, Hotspots, Utrecht

Print Friendly, PDF & Email

De Keuken van Gastmaal is een knus, verfijnd restaurant aan de gezellige Biltstraat in Utrecht. Van andere foodredacteuren kreeg ik dit als tip. Een mooi, lekker en creatief restaurant dat ondanks dat het geen vegetarisch restaurant is, heerlijke gerechten kan serveren waarin groenten de hoofdrol spelen. En inderdaad, zeker een aanrader! Een ideaal restaurant voor als je met niet-vegetariërs alsnog van vegetarische kunstwerken wilt genieten.

Interieur
Tussen alle knusse tentjes valt De Keuken van Gastmaal op door de klasse die door de grote, glazen pui van buiten al te zien is. De inrichting is stijlvol, maar zeker wel gezellig. Fijn is dat de tafels niet te dicht op elkaar staan, waardoor er wel een fijne sfeer is maar je zonder je opgelaten te voelen ook persoonlijke gesprekken kunt houden. Voor mij altijd een must! Op de witte muren zijn grappige stripachtige tekeningen gemaakt en overal hangen potten, pannen en wijnglazen als leuk detail. De open bar en keuken zijn de grootste eye catcher van het restaurant, heel leuk om het bereiden van de gerechten in actie te zien in die prachtige keuken!

Bediening en gasten
De gasten zijn vooral groepen of stelletjes die komen voor een rustig, gezellig avondje uit met heel lekker eten. Studenten of gehaaste zakenmensen vind je hier niet, want maakt dat alle aanwezigen echt gekomen zijn om een avondje de tijd te vergeten en ontspannen te genieten. De bediening is ontzettend vriendelijk. Ze nemen de tijd voor je, leggen alles rustig uit om uit en komen regelmatig checken of alles naar wens is. Soms kan dat weleens opdringerig overkomen, maar bij De Keuken van Gastmaal deden ze dit op een hele prettige en ongedwongen manier.

Vegetarisch smullen
Naast vlees en vis, heeft De Keuken van Gastmaal ook een vegetarisch menu. Ik liet me verrassen door de chef, om zo hun vegetarische specialiteiten te kunnen proeven. En wat was dit lekker! Alle gerechten waren een ontzettend goed voorbeeld van hoe creatief je kunt zijn in de vegetarische keuken. Als voorgerecht kreeg ik geroosterde bloemkool met Messekleverkaas, appelkappertjes, gemarineerde druiven, steranijs, limoenschaafsel en vogelmuur (een soort rucola). Ontzettend veel bijzondere ingrediënten die perfect samen gingen. De zachte kaas met de zoete druiven, de bloemkool en het zure van de appelkappertjes zorgden voor een mooie balans aan verschillende soorten smaken. Het tussengerecht was gnocchi van ricotta, aardpeer uit de oven, zelfgemaakte chipjes, zuurkool en een saus op basis van bokbier. Een heel warm, aards gerecht waarbij er juist met de textuur gespeeld werd. Het hoofdgerecht bestond uit schorseneer, ookwel bekend als winterasperge, postelein, zoetzure rode ui,  groene linzen, Nicola aardappeltjes en een beurre noissette. Mooie zachte smaken bij elkaar! Het dessert was voor mij echt op en top De Hippe Vegetariër: creatief, heel lekker en een gezonde variant. Dit was namelijk pompoentaart met flink veel specerijen, lauriersiroop, crème fraīche en crumble. Wat een top toetje! Het lichte zoetje van de siroop en het knapperige van de crumble, samen met de frisse crème fraīche maakten dit een heel compleet dessert.

Kortom: wij zijn fan van De Keuken van Gastmaal. Ga dit proeven en beleven!

De Keuken van Gastmaal – Biltstraat 5, Utrecht – 0302334633 – www.dekeukenvangastmaal.nl

Summary
De Keuken van Gastmaal in Utrecht: creatief vegetarisch
Article Name
De Keuken van Gastmaal in Utrecht: creatief vegetarisch
Description
De Keuken van Gastmaal is een restaurant in hartje Utrecht. Ideaal voor als je met niet-vegetariërs alsnog van vegetarische kunstwerken wil genieten.
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt