Kevin bacon: Thais eten en verrassende cocktails in de Baarsjes
Willemijn van Bree

Kevin bacon: Thais eten en verrassende cocktails in de Baarsjes

vrijdag 27 augustus 2021
“We make sure you have a good time, no matter who you are, or where you’re from”. Dat is de Kevin Bacon Bar. Dit Amsterdamse restaurant serveert een mooie selectie aan Thaise snacks, salades en andere gerechten. Én, je hebt de keuze uit een hele lijst bijzondere cocktails. Hoe goed klinkt dat? Wij waren uitgenodigd om hier een heerlijk hapje en drankje te komen doen. Ben jij nou benieuwd naar dit restaurant? Lees dan vooral verder!

Interieur
De inrichting van de Kevin Bacon Bar is enorm leuk. Het is hip, industrieel en kunstig tegelijk. Er staat een grote bar in het restaurant waarachter alle dranken mooi op planken zijn uitgestald. Op de bovenste plank staan alle soorten gins die zij daar zelf brouwen. De Kevin Bacon Bar loopt naadloos over in het Hotel Not Hotel dat haar ingang aan de andere kant van het pand heeft. Dit hotel staat bekend om haar hele bijzondere kamers, zoals een kamer achter een boekenkast of in een oude Amsterdamse tram. Als je in de Kevin Bacon Bar zit en goed om je heen kijkt, kan je ook een aantal van deze verborgen kamers ontdekken. Af en toe zie je hotelgasten in en uit deze verborgen kamers komen, wat wij heel leuk vonden om te zien! Verder heeft het restaurant een onwijs goede sfeer. Er staat leuke muziek op en er is voornamelijk sprake van loungebanken, waardoor het een ideale zaak is om een drankje te doen. Ook buiten is er zitmogelijkheid. Gezellig aan de straat, midden in de Baarsjes.Bediening en publiek
Bij Kevin Bacon wordt je bediend door een hele fijne crew. De bediening is onwijs vriendelijk en denkt graag met je mee wat betreft de mogelijkheden voor vegetarisch eten. In het restaurant zit een gevarieerd publiek. Zowel locals als hotelgasten van Hotel Not Hotel komen hier genieten van een lekkere cocktail en wat eten.

Menu
De avond begon goed, want we kregen gelijk een aperitiefje van de bediening. Het was de Tom Kha Kevin cocktail in een leuk, klein glaasje. Deze cocktail bevat gember gin, limoen gin, koriandersiroop, kokosmelk en chilivlokken. Een verrassend lekker drankje! Vervolgens bestelden wij zelf het volgende:

  • Australian kiss en flower power 2.0 (voor cocktailronde 1)

  • Kwauw phad sate met tofu i.p.v. kip, en Pad thai met komkommer on the side (voor hoofdgerecht)

  • Eats meets west en cucumbertime (voor cocktailronde 2)

  • Mystic river en hollow man (voor dessert)


Het eten was heerlijk van smaak, maar ik zou vooral naar Kevin Bacon gaan voor wat er naast het eten geserveerd wordt: een van de lekkerste en verrassendste cocktails van Amsterdam! Deze cocktails hebben bijzondere ingrediënten en zien er ook nog eens onwijs leuk uit. Ze hebben een lijst aan hele originele cocktails, maar maken ook een aantal classics als je daar meer zin in hebt. De Thaise gerechten zijn heerlijk van smaak en wanneer er origineel vlees in het gerecht zit, kan dit vaak in de keuken vervangen worden voor tofu. Super fijn! Het aantal vegetarische snacks was wel vrij beperkt.Al met al…
Op de website van Kevin Bacon staat de quote: “To really lift your mood, have a cocktail and Thai food”. Dat maken ze helemaal waar bij de Kevin Bacon Bar! Je zit ontzettend leuk in het restaurant, de Thaise gerechten zijn erg lekker bereid, en de bijzondere cocktails maken de avond tot een succes. Een absolute aanrader als je een keer niet te ingewikkeld, maar toch heel lekker én sfeervol wilt eten en drinken in Amsterdam West.

Kevin Bacon Bar – Witte de Withstraat 38, 1057 XZ Amsterdam – kevinbacon.nl

Ben jij bij Kevin Bacon geweest? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.