...

KookaBarra: plantaardig genieten van lokale groenten

door | 30 okt 2020 | Gewoon genieten, Hotspots

Print Friendly, PDF & Email

Disclaimer! In dit artikel lees je alles over onze ervaringen toen KookaBarra nog gewoon geopend was, helaas is dit momenteel niet het geval dankzij de nieuwe maatregelen omtrent COVID-19. Gelukkig is de horeca ontzettend flexibel gebleken, want het ene na het andere leuke concept wordt uitgerold! En omdat wij juist in deze tijd de vele mooie zaken een hart onder de riem willen steken, delen wij alsnog onze ervaringen, om je te enthousiasmeren om langs te gaan wanneer dit weer mag of om in de tussentijd gebruik te maken van de meest originele alternatieven. Zoals bij KookaBarra, waar je heerlijke 3-gangen menu’s gemaakt van lokale groenten kunt afhalen in het weekend!

Het nieuwe concept
Bij KookaBarra kan je de komende weken nog steeds genieten van een heerlijk diner. Ze maken op zaterdag en zondag een driegangen-menu om thuis op te eten (ook vegetarisch/veganistisch). Dit kun je afhalen bij Heron Petit Restaurant, op de Schalkwijkstraat 28. Neem wel even je eigen plastic bakjes mee, zodat je het daar in kunt doen!

Terug naar onze ervaringen bij KookaBarra voor de lockdown, daarover lees je onderstaand meer!

Bij KookaBarra kan je helemaal guilt-free genieten van een heerlijke avond, want alle groenten die zij daar serveren zijn lokaal en worden aan tafel geserveerd met een verhaal. Hier eet je niet à la carte, maar geniet je van een 4-, 5-, of zelfs 6-gangen menu. Daarnaast kan je ook voor de full experience gaan en een passend wijn arrangement erbij nemen. Heb je even geen zin in alcohol? No problem! KookaBarra heeft ook een bijpassend sappen arrangement met sapjes die helemaal zelf gemaakt worden. Dat is pas genieten van alles wat Utrecht te bieden heeft!

Het interieur
Bij KookaBarra is het interieur simpel maar gezellig. Het restaurant ligt aan de Burgemeester Reigerstraat, een drukke straat in het centrum van Utrecht, waar zich allerlei leuke winkeltjes en horecagelegenheden bevinden. Als je KookaBarra binnenkomt word je meteen enthousiast ontvangen door de gastheer. Het is een diepe maar smalle ruimte. Hier is de ruimte dan ook goed op ingericht. Aan de linkerzijde is een geel-groenige bank langs een lichtgrijze muur gebouwd. Hieraan staan allemaal gezellige tweepersoons tafeltjes. Dit loopt door tot aan de bar, waar alle mooie dranken staan uitgesteld. Wij krijgen een mooie ronde tafel aan de rechterkant van de zaak toegewezen. We kijken uit over de muren, waar leuke plantjes en posters van lokale bierbrouwers hangen. Het is een klein restaurant met een ongedwongen, relaxte sfeer waar genieten voorop staat.

Bediening en publiek
Wanneer wij bij KookaBarra binnenkomen, is het al gezellig druk. Ondanks de COVID-maatregelen is het nog steeds een bruisende plek, op een verantwoordelijke manier. KookaBarra opent haar deuren op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden en het zit vaak helemaal vol! Iedereen is bij KookaBarra welkom, en daarom eet er op deze donderdagavond een breed publiek mee, van jong tot oud en van vrienden tot geliefden. De ongedwongen sfeer in KookaBarra en de welbespraakte gastheer zullen hier zeker aan bijdragen. Ondanks dat het restaurant vol zit en de gastheer maar in zijn eentje de bediening doet, lijkt dit te lopen als een goed geoliede machine. Bij elk gerecht dat er geserveerd wordt, krijgen wij een bijpassende wijn en een goed verhaal. De gastheer vertelt over alle verschillende ingrediënten die in de gerechten verwerkt worden en uit welke lokale gebieden hij deze groenten vandaan heeft gehaald. Dit draagt allemaal bij aan onze ervaring, want hoe ontzettend tof is het dat al deze producten hier uit de regio komen!

Kookabarra Kookabarra

Alles uit de buurt
Bij KookaBarra zijn ze experts in de vegetarische en veganistische keuken én gebruiken ze producten die uit de buurt komen. Alsof dat nog niet genoeg was, zijn ze ook nog meesterlijk in het maken van de beste drank-spijscombinaties, zowel alcoholisch als non-alcoholisch, om jouw ervaring van het eten tot een hoger niveau te tillen. Wij genoten van het 6-gangen menu en namen daar wisselend het wijn arrangement en het sappen arrangement bij. We beginnen de avond met heerlijk zuurdesembrood van de Veldkeuken, een lokale bakker in Amelisweerd. Dit wordt op tafel gezet met een boter gemaakt van bonen en een ham van knolselderij. Ja, dit lees je goed! De knolselderij wordt in bloem en zout gedroogd en uiteindelijk flinterdun gesneden, wat is dit een ervaring. Hier worden onze smaakpapillen gelukkig van! Vervolgens krijgen wij een geroosterde en gerookte tomaat met waterkers, gehakt lamsoor en komkommer. Ik wist niet dat zoiets simpels als een tomaat zó speciaal kan smaken. Ook de tomaten hebben een verhaal, deze worden geproduceerd door een lokale producent genaamd Kwekerij A8, en jeetje wat is die tomaat sappig!

Verrassend met groente
De volgende gang die wij krijgen, past precies binnen dit koude, regenachtige seizoen. We krijgen een haverwortel met geroosterde pompoen, hazelnoot en een prei-olie. De gastheer laat ons ook de haverwortel zien die is gekweekt door hun voormalige achterbuurman. Het is een interessante wortel, hij is meliger dan je gewend bent van een wortel. De combinatie van pompoen en deze wortel is een perfecte weerspiegeling van Nederlandse seizoensgroenten. Ook deze gang is heerlijk! Bij het volgende gerecht steelt fruit de show. Het is een gerecht met geroosterde paprika, uiencrème en een onafgerijpte gepekelde vijg. Dit laatste heeft een chewy textuur en geeft dit hele gerecht een bijzondere smaaksensatie! De chefs bij KookaBarra weten overduidelijk wat zij met Hollands groente en fruit aan moeten. Vervolgens krijgen wij het hoofdgerecht, en dat is een umami bom! We krijgen een eikhaas (een hele grote zwam) uit het bos in Soesduinen. Dit wordt geserveerd op een spliterwten purée met een bouillon van reuzenzwam. Deze gang was een super bijzondere speling op de Nederlandse AVG en zó ontzettend lekker dat wij nog net niet ons bord hebben afgelikt. We moeten namelijk wel een beetje onze tafelmanieren bewaren. Het zal vast geen verrassing zijn dat dit onze absolute favoriet was. Om de avond af te sluiten krijgen wij een heerlijk dessert, het is terrine van kweepeer met een spijs van lupinebonen. Het is een licht dessert, en een heerlijke manier om dit fantastische groente diner
af te sluiten.

Kookabarra Kookabarra

Ervaring
KookaBarra geeft je een ervaring om nooit meer te vergeten, in een ongedwongen en gezellige setting. De dynamiek die zij creëren is uitzonderlijk, de kwaliteit van de gerechten ligt ontzettend hoog en de sfeer van het restaurant is bruisend en warm. Alle gerechten van KookaBarra zijn met heel veel aandacht gemaakt, deze aandacht en passie strekt niet alleen tot de smaak, maar wordt ook meegenomen in de selectie van de producten en het bijpassend drank arrangement. Kortom, een echte aanrader!

KookaBarra – Burgemeester Reigerstraat 28, 3581KK, Utrecht – www.kookabarra.nl

Ben jij ook bij KookaBarra geweest? Hoe was jouw ervaring? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
KookaBarra: plantaardig genieten van lokale groenten
Article Name
KookaBarra: plantaardig genieten van lokale groenten
Description
Bij KookaBarra kun je guilt-free genieten, want alle groentes die zij serveren zijn lokaal en worden aan tafel geserveerd met een verhaal.
Author
Robin Walrecht
Volg Robin

Robin Walrecht

Vegan Foodie at De Hippe Vegetariër
Robin is een echte plantaardige foodie en feminist. Zij is dol op koken en staat graag uren in de keuken om voor haar vrienden iets lekkers te maken. Elke zondag staat in het teken van het testen van vegan baksels, die zij dan mooi op de foto zet. Ook is zij altijd op de hoogte van de nieuwste food trends – die zij dan het liefst ook allemaal zelf uitprobeert!
Robin Walrecht
Volg Robin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt