Print Friendly, PDF & Email

Deze maand opende De Kruidfabriek zijn deuren, het nieuwe restaurant van topchef Peter Lute. Nieuw, maar dan wel op de oude vertrouwde plek van zijn voormalige restaurant in de kruitfabriek in Ouderkerk aan de Amstel. Bruisend van de energie gaan ze er weer volle bak tegenaan: met een fantastisch interieur, gepassioneerde bediening én een exclusief groentemenu is Lute na 14 jaar nog steeds een culinair voorloper.

Interieur
Lute’s Kruidfabriek is gelegen net voorbij Ouderkerk aan de Amstel, vlakbij stadshart Amstelveen aan het water. Dit is een kleine groene oase waar hij ruimte heeft voor z’n eigen kas en tuin gevuld met kruiden en specerijen. Binnen is het interieur volledig vernieuwd en vindt een perfecte balans tussen industrieel, elegant en sfeervol. Het tafellinnen heeft plaatsgemaakt voor eikenhouten tafels en de stoelen voor knusse stoffen kuipjes waar je naast elkaar op kan zitten. Zo heeft iedereen het beste uitzicht over de zaal en een inkijkje in de keuken waar het allemaal gebeurt. Ook is er een mooie bar overgroeit met planten waar je kan neerstrijken voor een goed glas wijn, cocktail en een hoofdgerecht.

Bediening en gasten
Al 14 jaar runt Lute een restaurant in de voormalige kruitfabriek, dus het restaurant kent veel vaste gasten die van verre afgereisd komen. Ook is er een groot zakelijk publiek te vinden dankzij de goede bereikbaarheid, en families met kids voor de lunch op zondag. Kortom: een heel gemengd publiek van liefhebbers en levensgenieters die in goede handen zijn bij het gepassioneerde team. Het enthousiasme straalt er bij iedereen vanaf, van jong tot oud, van sommelier tot gastheer. Een sympathiek praatje, veel productkennis en originele suggesties voor de wijn maken de avond.

Vegetarisch smullen
Helemaal bijzonder is dat Lute dankzij zijn tuin en kas in het vernieuwde concept extra aandacht besteed aan de vegetarische keuken. Dit doet hij in de vorm van een speciaal groentemenu van 5-gangen dat altijd beschikbaar is. Daarnaast bestaat de kaart uit een 4-, 5- of 6-gangen verrassingsmenu en een assortiment van gerechten die los te bestellen zijn. Zo kan je terecht voor zowel een klein hapje eten als een uitgebreide avond tafelen.

Ons groentemenu bestond uit:

  • Een lopend eitje in een tuin van verse seizoensgroenten en kruiden en bloemen uit de eigen tuin
  • Geroosterde groene asperges gehuld in een boekweit blini met bearnaisesaus
  • Gelei van tomaat gevuld met couscous, knolselderij en tomaat
  • Biologische biet met yuzu en citruspolenta
  • Chocoladetuin met yoghurt-basilicumsorbet

What you see is what you get. Fijne verse bereidingen, creatief met groenten en een lust voor het oog. Mooie portioneringen en samen met de goed gekozen wijnen een geweldig menu – zowel voor de vegetariërs als voor de een-dagje-minder-vleeseters.

Een absolute aanrader. Lute on fire in De Kruidfabriek!

De Kruidfabriek, De Oude Molen 5 Amstelveen, 020 47 224 62, www.dekruidfabriek.nl

Summary
De Kruidfabriek: vernieuwd restaurant van Peter Lute
Article Name
De Kruidfabriek: vernieuwd restaurant van Peter Lute