Print Friendly, PDF & Email

Op het pleintje in de maasstraat zit restaurant La Vina. Een modern, sfeervol en hip zaakje, met Spaanse invloeden gespecialiseerd in wijn en spijs, én in glutenvrij! Het succes van het zaakje is te danken aan pure kwaliteit en aan de stralende lach van de innemende 29-jarige gastvrouw en eigenaresse Jacqueline. Een heerlijke avond verzekerd!

Het concept
Bij La Vina draait alles om wijn en spijs. Jacqueline is dan ook sommelier en weet precies hoe de verschillende smaken van de wijn en het eten elkaar kunnen beïnvloeden en complementeren. Balans en contrast, daar draait het om. Ze is in staat je dat per gerecht heel begrijpelijk en deskundig uit te leggen en vervolgens te laten beleven. Nog nooit – zelfs niet in een Michelinster restaurant – heeft de combinatie van smaken mij zo verrast!

Het interieur
La Vina is helemaal op maat gemaakt naar de droom van Jacqueline: hoge en lage tafels, bijzondere lampen, mooie materialen, linnen servetten en een knus terras. De bar wordt gesierd door verse bloemen en vazen vol kurken van wijnen met een herinnering. Aan de muur een sierlijk schilderij waar bij de opening nog een prachtige foto hing van haar Spaanse bruiloft. Beneden tot slot in de wijnkelder is er een zaaltje met de mogelijkheid tot een prive-diner voor groepen. Zo is La Vina als een luxe huiskamer waar je zes avonden per week gastvrij ontvangen wordt.

De bediening
Jacqueline, eigenaresse, gastvrouw en sommelier, is het stralende gezicht van La Vina. Het restaurant is haar droom, haar idee en haar kindje. Ze is er bijna alle dagen van de week te vinden en maakt het verschil. Ze werkt met een leuk team van jonge jongens en meiden die ze opleidt naar haar hoge standaarden. Het team is een fijne en hechte groep met als missie de gasten te verwennen, zo goed als ze kunnen, elke avond opnieuw.

Het publiek
Bij La Vina vind je een frisse mix van vaste gasten uit de buurt, jonge mensen die aangetrokken worden door La Vina’s frisse en moderne uitstraling en natuurlijk wijnliefhebbers die komen voor Jacqueline haar kennis en mooie open wijnen. La Vina is een plek voor een feestelijke avond maar ook voor alledag. Je kunt er alle kanten op van een vier-gangen menu met wijn arrangement tot een lekker hoofdgerecht of kleine hapjes. Voor ieder wat wils dus en altijd een aanrader.

Het eten
La Vina serveert eerlijk eten met hier en een Mediterraans tintje. Zo hebben ze een mooi kaartje met pincho’s – kleine Spaanse hapjes – waarmee je al borrelend je avond kan vullen. Daarnaast hebben ze een unieke Taste Mat waarbij je drie kleine glaasjes wijn krijgt plus drie hapjes die qua smaak en beleving volledig op elkaar zijn afgestemd. Verder heeft La Vina een mooi menu dat iedere twee maanden wisselt. Uniek bij La Vina is dat alles ook glutenvrij te verkrijgen is en ze daarmee ook bereid zijn te anticiperen op andere voorkeuren en allergieën. La Vina wil de gast gelukkig maken, vanaf binnenkomst tot afscheid, van wijn tot spijs.

Vegetarisch genieten
De menukaart van La Vina biedt een aantal mooie vegetarische keuzes, waarbij altijd ruimte is voor overleg en variatie. Zo at ik heerlijke pincho’s waaronder een bruschetta met pompoen, courgette en manchegokaas, een bruschetta met romige artisjokdip en paprika en tot slot een klein stukje glutenvrije vijgentaart met walnoten en gorgonzola. Geweldige combinaties! Als hoofdgerecht genoot ik van de verse, huisgemaakte ravioli gevuld met aubergine, artisjok, geitenkaas, rozijnen en pijnboompitten. Puur, eerlijk, net even anders dan anders en samen met de wijn een heuse beleving. Ook het dessert mocht niet ontbreken, in dit geval een crème brulee van lavendel met rabarbercompote en citroen-basilicum sorbet. Verwennerij ten top!

De rekening
In La Vina kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Met een flesje wijn en een plateau pincho’s ben je voor 25 euro per persoon de deur uit. Ook kan je kiezen voor het menu van de chef met exclusief wijnarrangement. Het is helemaal aan jou! Voor de Taste Mat betaal je bij La Vina 15 euro per persoon, voorgerechten zijn gemiddeld 9 euro, hoofdgerechten rond de 19 euro en een dessert 7 euro. Voor het vier-gangen menu ben je 42,50 kwijt waarbij je heerlijke wijnen per glas kunt drinken variërend van 4 euro tot 6,50. Hierbij springt de eigen Spaanse La Vina wijn er absoluut uit. Kortom: beleef de wijn en spijs zelf!

La Vina, Maasstraat 72 Amsterdam, 020-6620448, www.lavinaexperience.nl

IMG_0258      IMG_0228

IMG_0229      IMG_0235

IMG_0231      IMG_0242

IMG_0248      IMG_0255

Summary
La Vina: wijn & spijs
Article Name
La Vina: wijn & spijs