Print Friendly, PDF & Email

De laatste kruimel is een piepklein smulparadijs. De vrolijke etalage – die vol staat met de lekkerste en mooiste taarten en quiches – lokt menig voorbijganger naar binnen. Een ouderwetse oase gevuld met oma’s servies, de geur van taart en meisjes met fleurige schortjes. Het ultieme Alice in Wonderland-gevoel.

Het interieur
De laatste kruimel is een heerlijke Amsterdamse ratjetoe. De etalageruiten worden gesierd door karakteristieke kindertekeningen, alsof je op het leukste kinderfeestje van je leven beland bent. Alleen de limonadefontein ontbreekt nog. Binnen staan de lekkerste, vers gebakken taartjes uitgestald tussen de bloemetjestheekopjes, de kratjes met kussentjes erop en het vintage meubilair. Ook is er een terrasje aan de achterkant van de winkel recht boven de gracht met een uniek uitzicht op het rokin en het spui. Het is al de wereld van Alice in Wonderland.

De bediening
De ‘bakkersmeisjes’ van De laatste kruimel maken het plaatje compleet, met hun toepasselijke schortjes en de gevlochten haren met een strik erin smelten ze helemaal samen met de sfeer van het winkeltje. Heel erg lief, ondanks de enorme drukte, helpen ze iedereen aan een overheerlijk taartje, broodje, sapje of kopje koffie. Ondertussen staan de echte bakkers achterin de zaak aan de lopende band taarten te bakken en broodjes te smeren. Het is een wonderlijk gezicht. Vanaf het achterste tafeltje – met de enige echte stoelen – kan je dit tafereel geweldig gadeslaan terwijl de oven alsmaar open en dicht gaat voor een nieuwe lading lekkers.

Het publiek
Vooral toeristen die de hele dag door de stad zwerven maken gebruik van de schaarse zitplekken van De laatste kruimel. Zo kunnen ze even de voetjes laten rusten en bijtanken voor de grote volgende wandeling. Amsterdammers hebben De laatste kruimel op hun vaste take-away lijstje staan: taartjes voor in het weekend, een broodje voor de lunch of een mooi stuk quiche voor als ze ‘savonds geen tijd hebben om te koken. Ook voor bedrijven is De laatste kruimel ideaal, met een lieve lach komen de bakkersmeisjes dozen vol taarten, koeken of broodjes afleveren. Het kan allemaal.

Het eten
Taarten en quiches dus, dat is waar De laatste kruimel trots mee pronkt in haar etalage. Carrot cake, Blueberry Cheese Cake, Chocalate Cake, Rabarber-Strawberry Crumble, Apple Pie, Lemon Tart, Brownies en alles wat ik nog vergeet. De quiches zien er fantastisch uit en hebben alle mogelijk smaken. Met pompoen, spinazie, paddenstoelen, noten, blauwe kaas, diverse groenten en noem maar op. De hele dag door worden deze lekkernijen ongeveer om de drie uur ververst. Zo hard gaat het! Verder hebben ze drie soorten scones, french toast, croissants en een krijtbord vol met vers gesmeerde sandwiches. Hierbij serveren ze thee, koffie, diverse sapjes en dat allemaal in papieren take-away bekers, of op papieren bordjes met houten bestek, ongeacht of je blijft zitten of het meeneemt. Want de smaak, dat is waar het om gaat.

De rekening
Bij De laatste kruimel betaal je gemiddeld 2 euro voor een kopje thee of koffie en 3 euro voor de verse sapjes. De sandwiches variëren tussen de 3,50 en 5 euro, de taartjes kosten gemiddeld 3,50 en de quiches 4,50. Super fijne prijsjes voor zo’n smulparadijs!

TIP! Studenten krijgen 10% korting.

De laatste kruimel, Langebrugsteeg 4 Amsterdam, 020 423 0499, www.delaatstekruimel.nl.

IMG_7159      IMG_7169

IMG_7168      IMG_7166

IMG_7171      IMG_7174

IMG_7170      IMG_7163

Summary
Article Name
De laatste kruimel: Alice in Wonderland
Description
De laatste kruimel is een piepklein smulparadijs. De vrolijke etalage – die vol staat met de lekkerste en mooiste taarten en quiches – lokt menig voorbijganger naar binnen. Een ouderwetse oase gevuld met oma’s servies, de geur van taart en meisjes met fleurige schortjes. Het ultieme Alice in Wonderland-gevoel.
Author