LEV. in Hotel de Wereld: historisch én eigentijds genieten in Wageningen
Sien van Tol

LEV. in Hotel de Wereld: historisch én eigentijds genieten in Wageningen

vrijdag 17 september 2021
Hotel de Wereld is misschien wel het bekendste hotel van Nederland. Hier werd in 1945 getekend voor de vrijheid van Nederland. Nu is het een modern eigentijds hotel, waar je in restaurant LEV. kunt genieten van culinaire hoogstandjes in een ontspannen ambiance. Wij kregen een uitnodiging voor een persdiner van LEV., en vertellen je graag wat meer over dit restaurant op deze bijzondere locatie!

Interieur
Hotel de Wereld is een gebouw met een rijke geschiedenis. Het is meerdere keren gerestaureerd en heeft verschillende bestemmingen gehad. Op de begane grond is de historie voelbaar, zichtbaar (in de vorm van foto’s) maar ook hoorbaar (toespraak koningin Wilhelmina uit 1945 als je in de lift naar je hotelkamer gaat). De inrichting van de hotelkamers is echter eigentijds. Er zijn 17 kamers, die qua inrichting allemaal gelinkt zijn aan mensen die staan voor vrijheid in de ruimste zin van het woord. We zien o.a. Nelson Mandela, Astrid Lindgren en Banksy. In de entree hangt een wereldkaart waar je de vrijheidsstrijders uit alle delen van de wereld terug kunt vinden. Het vraagteken midden boven staat voor Banksy, want zijn ware identiteit is een mysterie.

Ook de informele gastvrijheid van de medewerkers en de aandacht voor streekproducten in het menu van restaurant LEV. is eigentijds. Midden in het gebouw is de open keuken waar je chef-kok Jeroen en zijn keukenbrigade aan het werk ziet. Naast de eetzaal is een lounge waar je kunt lunchen. Daarnaast is er een prachtige serre waar je koffie kunt drinken of ’s avonds kunt borrelen. Zomers is er een terras dat bij de serre betrokken kan worden. 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.