...

L’Invité: aangenaam klassiek & modern

door | 18 okt 2013 | Amsterdam, Diner, Extra bijzonder, Gewoon genieten, Hotspots

Print Friendly, PDF & Email

Dankzij de Vegetarische Restaurantweek maakte ik kennis met L’Invité. Een restaurant dat ik meteen kon toevoegen aan mijn Amsterdamse favorieten!

Het interieur
Een vrolijke Amsterdamse fiets op de gracht wees mij de goede richting. Zo vond ik 50 meter verderop restaurant L’Invité in een klassiek pandje aan de bloemgracht met een klein loungeterras. Via een mooie trap arriveerde ik in het restaurant dat op de eerste verdieping gelegen is, alsof op een vide, en daardoor een leuk uitzicht heeft over de gracht. Met de wit-zwart betegelde vloer, de eenvoudige klassieke inrichting, de tafels met linnen gedekt in combinatie met de houten stoelen en de bijzondere architectuur doet het modern Frans aan. Een aangename sfeer die balanceert tussen chique en ongedwongen. De perfect combinatie.

Het publiek
Het publiek van L’Invité past helemaal in deze sfeer. Ik zag comfortabele vaste gasten, blije toeristen, hippe dertigers en mooi geklede mensen die echt iets te vieren hadden. Het past allemaal in dit veelzijdige zaakje dat voor iedereen een mooie tafel beschikbaar heeft in een uniek hoekje. Voor ieder wat wils: op de top van de vide met uitzicht op de gracht, naast de trap lekker mensen kijken, haaks op het restaurant kijkend naar alles wat er gebeurt, midden in de reuring tussen andere tafeltjes, achterin naast de bar of in een klein stil hoekje.

De bediening
Zoals L’Invité geschikt is voor een divers publiek en een tafeltje heeft voor iedere wens zo past ook de bediening overal bij. Een echte gastheer met een goed oog voor zijn gasten en hun wensen, een bescheiden dame die je met een lieve lach zonder te veel woorden serveert en een vlotte studente die geniet van haar werk en op een natuurlijke manier leuk contact maakt. Kortom een mooie brigade die samen in staat zijn jou een heerlijke avond te bezorgen.

Het eten
Ik val in herhaling wanneer ik zeg dat L’Invité ook in het menu in staat is die unieke balans te vinden tussen hoogsegment en aangename ongedwongenheid. De gerechten zijn echte kunstwerkjes geserveerd op bijzonder servies dat dient als omlijsting van de culinaire kunst. Tegelijk zijn de gerechten puur van smaak met een bescheiden selectie aan mooie ingrediënten zonder al te veel poespas. Een toevoeging waar ik altijd blij van word is de start van de avond met bijzondere amuse en de afsluiting met een huisgemaakte friandise en een kopje thee zoals je het zelf thuis niet kan maken. L’Invité vulde deze wensen met verve in, dus ik kan echt zeggen dat ik smakelijk onder de indruk ben.

Vegetarisch smullen
Zoals de Franse stijl betaamd heeft L’Invité een mooi aanbod aan vis en vlees op de kaart, maar aan de vegetariërs wordt zeker gedacht. De kaart bevat drie voorgerechten, twee tussengerechten, drie hoofdgerechten en twee desserts waarbij in alle gevallen een vegetarische keuze aanwezig is. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid te kiezen voor een ‘Menu du Chef’ waarbij het een verrassing blijft. Voor de Vegetarische Restaurantweek zag het vegetarische smulmenu er als volgt uit: we begonnen met een amuse van witte chocolade gevuld met rode bietextract dat explodeerde in je mond en eindigde met een knettertje. Een feestelijke start! Daarna werd een kleine salade van quinoa geserveerd met een gepocheerd eitje, een koekje van rode biet en een yoghurt hollandaise saus. Als hoofdgerecht kregen we een flensje gevuld met linzen en geitenkaas, met gele en groene courgette en pecannoten. Als dessert tot slot werden we verrast met een schitterende witte chocoladebol gevuld met een crème van lavendel en een parfait van nogatine. Hier kwamen we echter pas achter zodra de bol beschonken werd met warme vanillesaus. Dit leverde een stomend moleculair effect op waarna de witte chocolade gehuld in witte stoom wegsmolt als sneeuw voor de zon en haar zoete vulling openbaarde… We sloten de avond af met een geweldig theeservies met verse theetjes inclusief zilveren zandloper en een huisgemaakt chocoladecakeje. Helemaal voldaan.

De rekening
Bij L’Invité zijn de voor- en tussengerechten gemiddeld 12,50, een hoofdgerecht kost rond de 18,50 en voor een dessert betaal je 10,50. Voordeliger uit ben je met het Menu du Chef voor slechts 39,50 plus het verrassingseffect. Er worden vier mooie rode en witte wijnen per glas geschonken voor 5 of 7 euro en daarnaast er is een wijnkaart met een bescheiden selectie aan overwegend Franse wijnen. Een fles Source water kost 5 euro maar wordt zonder aarzelen vervangen door origineel Amsterdams leidingwater, en de fenomenale thee tot slot mag je voor 4,50 beslist niet missen. Al met al een goede deal en zo de moeite waard. Een aangenaam culinair feestje in de Jordaan!

L’Invité, Bloemgracht 47 Amsterdam, 020 570 20 10, www.linvitelerestaurant.nl

Restaurant L’Invité     Restaurant L’Invité

Restaurant L’InvitéRestaurant L’Invité

Restaurant L’InvitéRestaurant L’Invité

Restaurant L’InvitéRestaurant L’Invité

Summary
L’Invité: aangenaam klassiek & modern
Article Name
L’Invité: aangenaam klassiek & modern
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

1 Reactie

  1. Rik

    Wat een super leuke recensie, heel smaakvol beschreven! dank

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt