Print Friendly, PDF & Email

Op een warme lenteavond schoven wij aan bij biologisch restaurant LOFF in Breda. Het is een prachtig vega(n) restaurant dat afgelopen maart helaas haar deuren sloot. Gelukkig niet voor lang… Zodra chef en eigenaresse Marion Pluimes namelijk haar verhaal deelde, ontstond er een spontane én heel succesvolle crowdfunding-actie. Resultaat? De deuren van LOFF staan weer open; tijd om te gaan proeven!

Het interieur
Bij binnenkomst worden we niet alleen verrast door de hartelijke ontvangst van Marion zelf, maar ook door het prachtige pand waarin LOFF is gevestigd. Het is ontzettend stijlvol ingericht met veel hout en moderne, witte stoelen. Het achterste deel van het pand doet met veel natuurlijk licht aan als een sfeervolle kas en de openslaande deuren naar de heerlijke terrastuin maken het plaatje compleet! In het midden van de zaak staat het eten centraal. Naast het goedgevulde buffet-eiland, vind je hier namelijk de open keuken. Nieuwsgierig? Bemachtig dan een plekje aan de keukenbar!

Bediening en gasten
Een vriendelijke en kundige jongedame is vanavond onze gastvrouw. Zij weet ons op ongedwongen wijze alles te vertellen over LOFF, serveert onze drankjes (de huisgemaakte kombucha en vlierbloesemsiroop zijn echte aanraders!) en helpt ons bij het maken van de lekkerste menu-keuzes. Het publiek dat bij LOFF aan tafel schuift is heel divers; van vega(n) liefhebbers die van ver komen omdat zij fan zijn van de keuken tot buurtbewoners die komen genieten van hun lokale hotspot. Je vindt er flexitariërs en vleeseters die zich graag eens laten verrassen door de vegetarische keuken tot mensen met een voedselallergie die zich hier begrepen voelen. LOFF heeft voor ieder wat wils! Goed om te weten: Bij LOFF schep je zelf op; zo vaak en zo veel je zelf wilt. Na het opscheppen, laat je jouw bord afwegen bij de bar. Het personeel zet al het eten en drinken op 1 pasje en zo reken je aan het einde van de middag of avond alles in een keer af. Goedkoop is deze manier van eten niet, maar; je krijgt er absoluut een smaakvolle ervaring voor terug.

Vegetarisch smullen
Alle gerechten op het buffet zijn voorzien van een kaartje dat vertelt of het gerecht vegetarisch of vegan is en dat heel transparant laat zien welke ingrediënten er in een gerecht verwerkt zijn. Zo weet jij altijd precies wat je eet! Op het menu? 80% vegan, 20% vegetarisch en 100% biologisch eten dat verrast met spannende smaken en combinaties. Met keuze uit 30 dagverse gerechten, is het moeilijk kiezen. Wij besloten daarom om veel kleine hapjes te nemen en hebben lekker met elkaar gedeeld (tip!). Hoewel sommige smaken voor ons iets te uitgesproken waren, hebben we ook heel wat favorieten ontdekt. Zo werden we bijvoorbeeld erg blij van de zacht-warme ‘’Rode groenten Roast’’ met rode biet, rode ui, paprika en tahin en de blinde vink van witlof met gedroogde tomaat en zwarte olijf. Ook de alom geliefde LOFF tempeh vergeten we niet snel en als zoetekauw werd ik tot slot verrast door de LOFF citroentaart met bloemkool. Het ultieme idee om meer groenten te eten! Leuk om te weten: All time favourites waar gasten blij van worden, hebben inmiddels een soort van eigen LOFF ‘’keurmerk’’. Je herkent deze gerechten meteen omdat er ‘’LOFF’’ voor staat!

I LOVE LOFF!
LOFF is een restaurant met charme; dat komt niet alleen door de bijzondere omgeving en het eten dat met veel liefde in eigen keuken wordt bereid, maar evengoed door de gastvrije gesprekken met het personeel en de chef. Bovendien zijn wij fan van de manier waarop LOFF met voedselverspilling omgaat! Zo laten ze hier de gasten niet alleen zelf opscheppen (dan wordt er namelijk minder weggegooid!), maar is LOFF ook aangesloten bij een app die verspilling tegengaat. Tof hè?! Dan rest mij alleen nog af te sluiten met het motto van het restaurant; I LOVE LOFF!

Ben jij bij Restaurant LOFF geweest, of wil je er graag heen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Restaurant LOFF – Wilhelminastraat 15 – 4818 SB Breda

 

Summary
LOFF: All day vega(n) restaurant met meer dan 30 dagverse gerechten
Article Name
LOFF: All day vega(n) restaurant met meer dan 30 dagverse gerechten
Description
Op een warme lenteavond schoof De Hippe Vegetariër aan bij biologisch restaurant LOFF in Breda. Een prachtig vega(n) restaurant dat afgelopen maart helaas haar deuren sloot. Gelukkig niet voor Wij bezochten restaurant LOFF in Breda. Een prachtig vega(n) restaurant met meer dan 30 dagverse gerechten. Lees hier ons oordeel!tijd om te gaan proeven!
Author