Print Friendly, PDF & Email
3.5/5 - (2 stemmen)

Lokaal Edel in Amsterdam West ligt op een uitstulping van de gracht. Daardoor zit je je midden in het water, waar twee grachten elkaar kruisen. Het ligt dus op een hele mooie plek en huisvest zich in een ontzettend gaaf oud schoolgebouw. Daarnaast heeft het een van de mooiste terrassen van Amsterdam. De culinair adviseur van Lokaal Edel is Jonathan Karpathios, bekend van het kookboek Echt Eten. Wij gingen er voor je langs!

Het interieur
Edel zit in het oude schoolgebouw aan de Amsterdamse grachten. Een unieke locatie! Het heeft een prachtig terras, perfect voor in de zomer. Op dit terras, compleet en romantisch met circuslampjes, kun je heerlijke lange zomeravonden vieren. Bovendien is het een groot terras, dus altijd plek! Zeker zijn van een plekje? Je kunt altijd reserveren, ook voor het terras!

Om het restaurant zelf in te gaan, loop je de trap omhoog. Het gebouw is een knipoog naar school van vroeger, met houten tafels en houten stoelen. De inrichting is heel natuurlijk en puur met veel planten. Jonathans belang voor echt eten en natuur zie je dan ook terug in het interieur. De grote bar in het restaurant is de echte eyecatcher. Tot slot wordt er elke laatste vrijdag van de maand de grootste vrijdagmiddagborrel gegeven van Amsterdam in het Sieraad, vlakbij Lokaal Edel. Ook kun je altijd een borrel op maat laten maken bij Lokaal Edel!

Bediening en de gasten
Bij Lokaal Edel werken veel leuke jonge mensen in de bediening. De sfeer is ontspannen en laidback, en de bediening heeft tijd voor een praatje en een grapje. De gasten zijn veelal lokale Amsterdammers. Het is daarmee echt een typische Amsterdamse hotspot, waar we voor de verandering maar weinig toeristen konden spotten. Een ons kent ons plek dus, mede doordat Lokaal Edel een klein beetje verstopt zit: je loopt er niet zomaar langs. Het publiek bij Lokaal Edel is jong en gevarieerd, maar iedereen komt er om te ontspannen en de meesten zijn in voor een borrel. ’s Middags kan je als gast al terecht voor koffie en een lekkere lunch, om vervolgens tot in de late uurtjes te genieten van cocktails, speciaalbiertjes of goede wijnen. Hierdoor staat Lokaal Edel echt bekend als de huiskamer van Amsterdam-West!

Vegetarisch smullen
Bij zo’n schoollokaal verwacht je een beetje vega burgers, friet en borrelhappen. De inrichting van Lokaal Edel straalt dat uit. Maar niets is minder waar! Jonathan heeft een verrassende groentekeuken gecreëerd voor de toegankelijke, brasserie-achtige uitstraling. Hij heeft zijn verfijnde groentehapjes gebracht naar Lokaal Edel. Je kunt er allemaal borrelhapjes bij bestellen, zoals de bieterballen van Jonathan, waar hij om bekend staat. Ook hebben ze andere lekkere dingen op de kaart staan zoals pitabrood met hummus, falafel en een kaasplateau!

Daarnaast hebben ze een driegangenmenu. Op de menukaart van Lokaal Edel vind je wisselende groenten uit de eigen kwekerij in Aalsmeer. Hier worden het hele jaar door met zorg groenten gekweekt, onder toeziend oog van Jonathan. De menukaart is verdeeld in voor- en hoofdgerechten en desserts. Voor €27.50 kun je zelf een 3-gangendiner samenstellen, maar je kunt er ook voor kiezen om de gerechten los te bestellen. Wij gingen voor het menu en begonnen met watermeloencarpaccio! Dat leek echt sprekend op echte carpaccio! Het bestond uit hele dunne, gedroogde plakjes watermeloen met een lekkere salade en eetbare bloemetjes erop, een knipoog naar de traditionele carpaccio. Daarbij kwam een mozzarella-tomaatgerechtje met gelei van tomatensap en balsamico. Bijzonder! Als hoofdgerecht kregen we gebakken aubergines, gelakt met hoi sin en erbij een miso-vinaigrette, met sesamzaad en baba ghanoush en gember-wortelpuree. Ook kregen we een superlekkere lauwwarme aardappelsalade met groene asperges, een eitje en hollandaise saus. Echt comfort food! Overigens waren ook twee gerechten vegan. Ook voor veganisten dus een zeer geschikt restaurant!

Boozy brunch
Eén zondag per maand serveert Lokaal Edel een compleet brunchplateau met hartige en zoete hapjes, ideaal om met elkaar te delen. Daarnaast kun je onbeperkt genieten van mimosa’s en bloody mary’s om van je kater af te komen 😉 Het Facebook evenement voor de volgende editie vind je hier!

Lokaal Edel is een aanrader voor iedereen: vegetariërs, veganisten, die een culinaire avond willen of gewoon lekker willen borrelen op het terras. Zowel de groentekeuken als de gezelligheid worden gecombineerd bij Lokaal Edel op een unieke Amsterdamse plek.

Ben jij bij Lokaal Edel geweest? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Lokaal Edel: unieke plek in Amsterdam West
Article Name
Lokaal Edel: unieke plek in Amsterdam West
Description
Lokaal Edel in Amsterdam West op een uitstulping van de gracht. Een hele mooie plek met een gaaf oud schoolgebouw en een van de mooiste terrassen!
Author