...

Lokaal genieten bij Madre

door | 21 nov 2023 | Amsterdam, Hotspots, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Kan jij geen genoeg krijgen van taco’s, nacho’s en al het andere heerlijke Mexicaanse eten? Dan ben je bij restaurant Madre op de juiste plek! Wij gingen langs en mochten een aantal favoriete gerechten van de chef proeven. Benieuwd wat wij ervan vonden? Lees het hier! 

 

Madre

Aan de bruisende Westerstraat in Amsterdam vind je restaurant Madre. In dit Mexicaans geïnspireerde restaurant wordt gebruik gemaakt van lokale, seizoensgebonden en verse ingrediënten. Ook is alles bij Madre vegan! Dit laatste zie je verder nergens terug, want hier adverteren ze niet mee. Waarom? Ze willen aan iedereen laten proeven hoe lekker plantaardig eten kan zijn, zonder vooroordeel. Hiermee hopen zij de carnivoren ook in hun restaurant terug te zien. Dat vinden wij een heel mooi streven. 

 

Het interieur

Het terras van Madre bevindt zich half op de stoep, half op de parkeergelegenheid midden op de levendige Westerstraat. Van buiten ziet Madre er klein en gezellig uit. Het donkere hout en de industriële lampen geven de gang bij binnenkomst een authentieke vibe. Eenmaal voorbij de gang kregen wij het gevoel dat we een binnenplaats op liepen. Door het grote raam in het plafond van het restaurant, de lichte tegels en de klimop langs de muren, lijkt het echt op een binnenplaatsje midden in Mexico! Alles in het restaurant is in eigen stijl. De bestekbakjes, servetten, zelfs op de muur; overal zie je het logo terug! Dit vinden wij een ontzettend leuk detail. De keuken van Madre is open, dit geeft het restaurant een uitnodigende sfeer. 

Bediening & publiek

Bij restaurant Madre werken ontzettend lieve en kundige mensen. Wij vonden alles op de kaart er lekker uitzien, dus wij vroegen de bediening om de favoriete gerechten. Die kon ze met gemak en veel passie aan ons vertellen. Het is duidelijk dat de bediening de gerechten van de kaart heeft geproefd, daardoor kunnen ze de gasten goed helpen met de keuze. Dit vonden wij ontzettend fijn, als de twijfelkonten dat we zijn! Het publiek bij Madre is erg afwisselend, wat wij gezellig vinden. Er zaten ouders met kinderen, vriendengroepen, stelletjes, noem maar op! 

 

Menu

De bediening gaf eerlijk aan dat het menu nog een beetje in een testfase is en dat er nog dingen gaan veranderen. Toch vonden wij de opties er allemaal heerlijk uitzien, vandaar dat we niet konden kiezen ;). Het menu heeft genoeg opties op de dinerkaart, maar ook op de cocktailkaart! Er is voor iedereen wat wils, maar het zijn ook weer niet zoveel gerechten dat je het overzicht verliest. Wij vinden deze balans perfect. 

We begonnen met twee heerlijke cocktails, een Madré’s margarita en een salt birdy. Deze laatste kenden we nog niet maar we waren meteen fan! De cocktails waren beiden erg lekker, al vonden wij de prijzen voor een cocktail iets aan de hoge kant. Toch kunnen wij dit wel begrijpen doordat de ingrediënten van hoge kwaliteit zijn. Hierna bestelden wij de chipotle cauliflower wings, en wauw! Wat zijn deze lekker! Als je naar Madre gaat raden we je zeker aan om deze te bestellen! Hiernaast aten wij de tostadas en de birria quasa tacos. Deze vielen ook goed in de smaak. Als toetje namen wij mole rosa en Madre’s chocolate cake

Onze ervaring

Wij hebben Madre ervaren als een hele fijne plek met heerlijk eten en geweldige cocktails. Dit restaurant valt in een hoger prijssegment, maar is het zeker waard om eens bij aan te schuiven. Als je eens in de Jordaan bent raden we je dan ook zeker aan om eens langs te gaan bij restaurant Madre.

Madre – Westerstraat 186, 1015 MR Amsterdam – www.madre.amsterdam

Ben jij wel eens bij Madre geweest? Hoe heb jij dit bezoek ervaren? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd! 

 

Summary
Lokaal genieten bij Madre
Article Name
Lokaal genieten bij Madre
Description
Wij zijn gek op Mexicaans eten! Wij gingen langs bij restaurant Madre en proefden een aantal favorieten van de chef. 
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt