Print Friendly, PDF & Email

Er is een nieuwe ‘lady in town’, genaamd Madame Cyclette! Een all-day restaurant naast het Olympisch Stadion in Amsterdam met een hele bijzondere filosofie, namelijk het omarmen van een flexitarische levensstijl. Dit kleurrijke restaurant biedt lekkere en gezonde gerechten aan waarvan 70% plantaardig is en 30% gevogelte of vis bevat. Wij werden uitgenodigd om als een van de eersten het gloednieuwe menu van Madame Cyclette uit te proberen en we vertellen je graag wat we ervan vonden!

Het interieur
Madame Cyclette houdt van kleur, er is letterlijk niks in het interieur dat geen kleur heeft. Frisse en gezellige kleuren komen je tegemoet in het interieur: geel, groen, helderblauw en rood. Het restaurant is nog hartstikke nieuw en ziet er prachtig gestyled uit. Er zijn zithoekjes met comfortabele banken en stoelen, maar ook tafeltjes waaraan je kunt dineren. Er is een grote bar aan de voorkant en aan de achterkant is de open keuken, waar je de koks de gerechten kunt zien bereiden. En dat allemaal met uitzicht op het Olympisch Stadion!

Vegetarisch genieten
De menukaart is heel gezellig, wederom vol met kleur! Maar ook van de inhoud worden we blij. Vers en gezond eten is ‘key’ bij Madame Cyclette. Je kunt er de hele dag terecht, dus je vindt zowel ontbijt, zoetigheden en belegde broodjes, als salades en warme gerechten op de kaart. Ook de drankenkaart is heel uitgebreid. Heel veel soorten koffie, thee en plantaardige melk zijn beschikbaar bij Madame Cyclette. Maar daarnaast ook kombucha van de tap, versgeperste en huisgemaakte sappen (van een echte saparista!), verschillende soorten bieren én wijnen van de tap! Genoeg keuze dus bij Madame Cyclette. Dit is waar wij voor gingen:

Aangezien de uitgebreide sappenkaart erg nieuwsgierig maakte, kozen we voor een glas kombucha en een glas slimming juice (met wortel, gember, cayennepeper, limoen en appel). Beide vielen erg goed in de smaak en werden geserveerd in een wijnglas – hoe chique! Voor onze lunch kozen we taco’s met Pulled Oats, een Asian bowl en zoete aardappelfrietjes. De gerechtjes zagen er heel mooi uit en waren erg lekker! Vervelend is alleen dat deze gerechten op dit moment helaas niet meer op de kaart staan. Recentelijk is de kaart veranderd, waardoor de gerechten die wij geproefd hebben plaats hebben moeten maken voor een aantal andere lekkere plantaardige gerechtjes. Maar: wat ons betreft alsnog het proberen waard!

Al met al is Madame Cyclette een leuke nieuwe hotspot in Amsterdam. De sfeer is vrolijk en gezellig, de bediening is erg vriendelijk en het eten gezond en lekker. Ga dus zeker een keertje langs om de kleurrijke menukaart uit te testen en laat ons weten hoe het was!

Madame Cyclette – Stadionplein 24 – Amsterdam

Ben jij bij Madame Cyclette in Amsterdam geweest? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Madame Cyclette: nieuwe hotspot voor flexitariërs in Amsterdam
Article Name
Madame Cyclette: nieuwe hotspot voor flexitariërs in Amsterdam
Description
Vandaag laten we jullie kennis maken met een nieuwe flexitarische hotspot genaamd Madame Cyclette. Lees mee en ontdek deze nieuwe hotspot!
Author