...

Mama Makan: brunchen met een Indonesische twist

door | 28 feb 2020 | Amsterdam, Borrel, Diner, Hotspots, Lunch, Ontbijt, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Hoe ziet jouw ideale zondag er uit? Die van mij bestaat uit lekker lang tafelen met vrienden, cocktails en vrolijke deuntjes. Deze drie elementen komen samen bij Mama’s Bottomless Brunch. Vanaf februari kun je iedere zondag bij Mama Makan terecht voor de lekkerste brunchgerechten met een Indonesische twist. Dat moesten wij natuurlijk proberen!

Interieur
Mama Makan bevindt zich in het mooie Hyatt Regency hotel in Amsterdam Oost. Bij binnenkomst merken we al gelijk dat het een fijne zondag zou gaan worden. Er is een DJ aan het draaien en de flessen cava staan al klaar voor de Bottomless Bubbles Brunch. In de mooie open keuken worden alle gerechten bereid met verse ingrediënten. Het plafond hangt vol met lampen die gemaakt zijn van hout en visnetten, waardoor je gelijk in de Indonesische sferen komt. En om het helemaal af te maken hangen de muren vol met groene planten. Een heel fijn plekje om er de zondag door te brengen.

Mama’s Brunch
Vanaf februari kun je elke zondag tussen 12 en 15 uur genieten van Mama’s Bottomless Brunch bij Mama Makan. Denk aan je favoriete brunchgerechten, alleen dan met een Indonesische twist! Het is leuk om met je tafelgenoten verschillende gerechten te delen. Mijn favoriet: de Coconut Rum Pancakes. Lekker dikke pannenkoeken geserveerd met geroosterde ananas, verse munt, gekarameliseerde pinda’s en hangop. Voor deze tropische variatie op de oer-Hollandse pannenkoeken kom ik mijn bed wel uit! Ben je meer van de hartige gerechten? Kies dan bijvoorbeeld voor de vegan mie bowl of gepocheerd ei met gebakken tofu. Een boozy brunch is natuurlijk niet compleet zonder de alcohol. Wij gingen voor de cocktails, maar je kunt voor €14 ook kiezen voor bottomless bubbles.

Selamat datang!
Oftewel: welkom! Bij restaurant Mama Makan kun je terecht voor Indonesisch eten en drinken van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat. Begin je dag met een Javaans kopje koffie en breng je laptop mee om te werken bij de flexplekken. Neem een break met een van de lekkerste Indonesische groentegerechten, Gado Gado, of kies voor de elke dag wisselende Indolicious Platter. Natuurlijk ga je ’s avonds voor de uitgebreide (vegan) rijsttafel om te delen met je vrienden. Uitgegeten? Dan heb je vast nog wel zin in een van de signature cocktails. De Indonesische kruiden worden in de cocktails gemixt met botanische sappen. Zo maken de bartenders allemaal verrassende drankjes die hun eigen verhaal vertellen.

Too good to waste!
Mama is op een missie om voedselverspilling bij Mama Makan te verminderen. Ze hebben leuke samenwerkingen om bijvoorbeeld wijnflessen te recyclen tot drinkglazen en keukenafval te verwerken tot biobrandstof. Ook kun je via de app Too Good To Go boxen kopen met heerlijke gerechten van Mama Makan. Aanrader!

Mama Makan – Spinozastraat 61 – 1018 HJ Amsterdam – www.mamamakan.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

 

Summary
Mama Makan: brunchen met een Indonesische twist
Article Name
Mama Makan: brunchen met een Indonesische twist
Description
Hoe ziet jouw ideale zondag er uit? Wat dacht je van lekker lang tafelen met vrienden, cocktails en vrolijke deuntjes! Kom dan eens langs bij Mama Makan!
Author
Anne Bolten
Volg Anne

Anne Bolten

Social Media Redacteur at De Hippe Vegetariër
Anne is de Social Media Expert van De Hippe Vegetariër. Een ambitieuze jonge dame die Geneeskunde studeert en daarnaast enorme affiniteit heeft met goede gezonde voeding dankzij haar opstandige darmen. Gelukkig heeft ze daar amper meer last van sinds ze een eetpatroon heeft gevonden dat bij haar past. Genieten doet ze nog steeds elke dag!
Anne Bolten
Volg Anne

Latest posts by Anne Bolten (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt