Print Friendly, PDF & Email

In het karakteristieke Panama-gebouw vind je Mercat. Een Spaans getint restaurant met een levendige sfeer en een unieke ambiance op het grensvlak van traditioneel en modern. Zowel binnen in de bar als in het restaurant, als buiten op het grote terras kan je genieten van het beste wat de Spaanse keuken te bieden heeft: tapas, pinchos, tortillas en paellas.

Het interieur
Mercat heeft dankzij het indrukwekkende panama-gebouw een unieke ambiance die knipoogt naar de traditionele Mercat de la Boqueria in Barcelona. Het hoge plafond met de lampen in het dak, het gekleurde raam en de vide geven het restaurant een enorm ruimtelijke uitstraling. De tafels en de bar zijn gemaakt van robuust hout, samen met de industriële stalen stoeltjes geeft dit een vlotte, laagdrempelige sfeer waar iedereen kan aanschuiven. De constructie boven de bar tot slot en de grote wandkasten en vitrines zijn de eye-catchers van het restaurant. Hier hangen de Spaanse jambons en chorizos, zijn de olijven en verse pincho’s opgeslagen en proef je de sfeer van de Spaanse markt.

Een avondje tapas
Mercat heeft een uitgebreide menukaart waarmee je je eigen feestmenu kan samenstellen. Wil je een avond lang genieten van goede rode wijn en kleine hapjes? Dat kan! Neem de dagelijkse wisselende aardappeltortilla, enkele tapas zoals de cabrales (kaasballetjes), de olijfbitterballen en de gefrituurde pepertjes, vul dit aan met enkele pinchos van de bar en kies een paar lekkere bijgerechtjes zoals de gegrilde seizoensgroenten, de papas bravas of de pan tumaca oftewel gegrild brood met tomaat en knoflook. Mocht je dan nog honger hebben zijn er altijd nog de Spaanse kazen en natuurlijk de zalige zoete ‘postres’.

Uitgebreid Spaans dineren
Wil je echter genieten van een meergangen-menu? Dat kan natuurlijk ook! Begin met een mooi glas Spaanse cava en een klein hapje aan de bar. Kies dan voor een van de ‘entrantes’ zoals de tartalette met rode uiencompote, vijgen en rucola, of neem de pompoensoep met knoflookcrème en cassave-chips. Vervolg je avond met een echte vegetarische Spaanse paella (voor 2 personen) of ga voor een ‘estofado vegetariano’: een hoofdgerecht met witte bonen, asperge, artisjok en amandelen. Voor de liefhebbers van een kaasplankje heeft Mercat een mooie selectie van drie Spaanse kazen waarna je kan genieten van een echte Crema Catalana, Torrijas (wentelteefjes) of de zachtste Leche Frita (rijstpudding) met een Café Completo als ultieme afsluiter. Ultiem genieten toch?

De rekening
Bij Mercat betaal je tussen de 3,50 en 5,50 voor de meeste tapas, pinchos en tortillas. Een voorgerecht kost tussen de 7,50 en 10,50, voor de vegetarische paella betaal je 14,75 per persoon en een vegetarisch hoofdgerecht kost 16,50. De desserts tot slot zijn rond de 7 euro. Daarbij komen geweldige cava’s en mooie Spaanse wijnen waar je niet genoeg van kan krijgen. De flessen hebben uiteenlopende prijzen, maar een glas begint bij 4 euro. Gelukkig is het water gratis. Zo heeft een avondje Spaans genieten wel een prijs, maar op deze plek en in deze ambiance is dat het helemaal waard. Bovendien kan je op een van de Dine & Dance avonden vanaf 35 euro twee gangen eten, lekker lang natafelen en daarna dansen in Panama! Dan is het feest natuurlijk compleet.

TIP!
Mercat serveert ook een speciale Domingo Brunch! Elk weekend kun je genieten van een zoetige of hartige brunch met verschillende Spaanse delicatessen voor een fijne prijs inclusief een glas wijn, koffie of thee. Dulce almuerzo: 13,50 of Almuerzo saludable: 18.50 p.p.

En… Vanwege de Nationale Paelladag op 27 maart biedt Mercat van 24 tot 30 maart haar paella’s voor een hele speciale prijs aan! Dus ik zou zeggen: Happy Paella Day!

Mercat, Oostelijke handelskade 4 Amsterdam, 020 344 6424, www.mercat.nl.

IMG_0710      IMG_0717

IMG_0715      IMG_0713

IMG_0732      IMG_0723

IMG_0725    IMG_0727

Summary
Mercat: moderne Spaanse sferen
Article Name
Mercat: moderne Spaanse sferen