Print Friendly, PDF & Email

Ruim een jaar geleden was ik erbij: de michelin-ster marathon, toen nog gehouden in restaurant Evy in Zandvoort voor Serious Request. Op deze unieke avond zette een peloton aan Michelin Ster chefs zich in om 24 uur lang de sterren van de hemel te koken. 1 etmaal, 1 lange tafel, 36 gasten per shift, een shift van 3 uur en maar liefst 9 gangen gemaakt door 3 sterrenchefs per keer. FAN-TAS-TISCH. Zo zat ik van 21.00-24.00 te dineren met de burgermeester van Zandvoort en meer unieke tafelgenoten. Goed nieuws, want dit initiatief gaat deze maand weer plaatsvinden. Ditmaal op zondag 13 maart vanaf 12.00 in PRESSROOM in het INK Hotel in Amsterdam. Hier zullen 24 sterrenchefs – samen goed voor 34 sterren (!) – zich culinair inzetten voor een wereld zonder aids.

Sterrengerechten
Chef-koks als Maik Kuijpers van De Librije, Stefan van Sprang van Aan de Poel en Dennis Kuipers van Vinkeles, die allen prachtige vegetarische kunstwerkjes kunnen maken, zullen in brigades van drie in de keuken staan. Drie uur lang serveren ze beurtelings drie gerechten per uur. Als gast krijg je dus negen topgerechten. Het leuke is dat je van tevoren niet weet van wie je gerechten krijg geserveerd. Een grote verrassing! Daarnaast kan je genieten van passend entertainment: zo is er in de avond live muziek en is er voor de vroege-diner-vogels een yoga-klasje. Want ja, het kan zomaar zijn dat jij van 03.00-06.00 aanschuift. De wereld op z’n kop, maar wel compleet genieten!

24hpressroom

Praktisch
In PRESSROOM zijn er dit jaar 8 shifts waarin er totaal 320 plekken beschikbaar zijn. 40 personen per keer dus, opgedekt in 5 tafels voor 8 personen. Voor €250,- kan je drie uur lang genieten van de sterrengerechten, dranken (glas champagne, wijn, tafelwater, koffie of thee) en entertainment. De volledige opbrengst gaat naar dance4life, een organisatie die zich samen met jongeren inzet voor een wereld zonder aids, ongeplande zwangerschappen en seksueel geweld. Een geweldig initiatief om de liefde voor eten te combineren met zo’n belangrijk doel. Reserveren kan op www.24hpressroom.nl

Ben jij benieuwd geworden naar dit event? Ga je een plekje reserveren of ken je het? Laat me jouw ervaring weten via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
Michelin-ster marathon voor dance4life
Article Name
Michelin-ster marathon voor dance4life

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!