Print Friendly, PDF & Email

Het is helemaal van nu: licht, Aziatisch eten met een geweldige culinaire inslag. Ik ben er dol op en de vegetarisch mogelijkheden zijn fantastisch! Dit ondervond ik opnieuw bij Momo. Het trendy restaurant bij de ingang van het Vondelpark, onderdeel van het Park Hotel. Hier kan je terecht voor zowel lunch als diner, snel of uitgebreid, van maandag tot en met zondag, plus geweldige cocktails en feestjes savonds. Wat wil een hippe vegetariër nog meer?

Het interieur
Momo is een moderne, lichte zaak schuin tegenover het casino bij de ingang van het mooie Vondelpark. Momo is onderdeel van het Park Hotel waardoor het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, zeven dagen per week, druk en gezellig is. Het interieur is strak en trendy met een indrukwekkende cocktailbar met daarachter het ruime restaurant met vrolijke designstoelen, grote raampartijen, spiegels, een open keuken en rijen karakteristieke lampen die zorgen voor een mooie ambiance.

De bediening
Bij de deur van Momo wordt je ontvangen door een uiterst vriendelijke hostess die al haar gasten warm ontvangt. Zij zorgt ervoor dat jij van al gemakken bent voorzien. De bediening in het restaurant is internationaal en professioneel met kennis van de kaart en de wijnen. Voor adviezen kan je perfect bij hen terecht! Tot slot staan de bartenders van Momo iedere donderdag- vrijdag- en zaterdagavond klaar om hun kunsten te vertonen en flitsende cocktails te shaken. Altijd wat te beleven dus en op en top service!

Het publiek
Momo wordt bezocht door een wisselend publiek van urban 40+ers, winkelende mensen uit de PC Hooftstraat, bezoekers van het Rijksmuseum, zakelijke gasten die in de rustige ambiance iets komen bespreken en natuurlijk het jonge publiek dat zich vooral rond borreltijd en in de avonduren laat zien. Je kan er immers terecht voor enkele bites bij een glas wijn of cocktail, voor een snelle lunch (bento box!) of voor een uitgebreid Aziatisch meergangen-diner. Voor ieder wat wils dus en altijd kwaliteit!

Vegetarisch smullen
Momo is dé plek voor hippe vegetariërs die houden van bewust en gezond eten met veel aandacht voor smaak. De kaart van Momo is uitgebreid met geweldige Aziatische en vooral ook Japans gerechten voor ieder moment van de dag. Een echte Momo special is de traditioneel Japanse Bento Box, deze is perfect voor een 1-persoons lunch en kan ook op bestelling meegenomen worden. Op aanvraag hebben ze een geweldige vegetarisch box met heerlijke sushi, geroosterde aubergine met pittige Momo chili-knoflook-miso-saus, paddenstoelen-tempura en salade. Daarnaast heeft Momo diverse kleine gerechtjes zoals een speciale Shojin vegetarische sushi-set, pok choi met paddenstoelen of groene aspergese met zwarte bonensaus. Een waar vegetarisch kunstwerk tot slot was de tartaar van avocado geserveerd in een prachtige ijs-iglo! WAUW. Zelfs de desserts van Momo zijn verrassend met smaken als matcha-ijs, sago pudding en yuzu curd… (ook complimenten van mijn tafelgenoot voor de vis en het vlees van Momo).

De rekening
Bij Momo betaal je ongeveer 20 euro voor een luxueuze Bento Box, een echte verwenlunch. De vegetarische sushi varieert van 13 tot 24 uur per set, de andere vegetarische gerechtjes zijn 9 tot 13 euro. Een echt deluxe Momo menu dat je tijdens het diner per tafel kan bestellen varieert van 59 tot 69 euro en bevat maar liefst 10 gerechtjes. Dat is de ultieme Momo experience. De wijnkaart tot slot is divers met geweldige wijnen per glas, ook het cocktailmenu is verrassend en uitgebreid. Dus zeg het maar: lunchen, een hapje en een drankje, een onvergetelijk diner, alles is mogelijk. Zeker een bezoekje waard! Verwennerij en culinair genieten gegarandeerd.

Momo, Hobbemastraat 1 Amsterdam, 020 671 74 74, www.momo-amsterdam.com

 IMG_7217     IMG_7259

IMG_7223      IMG_7225

IMG_7230      IMG_7229

IMG_7227      IMG_7241

IMG_7246      IMG_7247

 

Summary
Momo: op en top smaak en service
Article Name
Momo: op en top smaak en service