Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (2 stemmen)

Zijn jullie er klaar voor? De beroemde ‘indoor foodmarkets’ zoals we die wereldwijd kennen komen nu ook naar Amsterdam! Eind deze maand openen De Foodhallen in ‘De Hallen Amsterdam’, de oude tramremise in Amsterdam West. Dit wordt een culinaire broedplaats waar lokale ondernemers onder één dak hun specialiteiten aanbieden: hapjes en drankjes in alle soorten en maten voor ieder moment met ieder gezelschap. Foodies be prepared!

Het concept
Het concept van De Foodhallen is uniek in Nederland en geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals deze in bijna elke metropool te vinden zijn: denk aan de Borough Market in Londen, Mercado de San Miguel in Madrid en de Chelsea Market in New York. In De Foodhallen staan ruim twintig stands waar lokale ondernemers originele culinaire hapjes en drankjes aanbieden die ter plekke genuttigd kunnen worden. Geen voor, hoofd of nagerecht aan een gedekte tafel, maar wandel met een wijntje langs de diverse en uiteenlopende mogelijkheden. Gemakkelijk eten, iets meer haute-cuisine of juist zin in buitenlandse keuken? Elke horecazaak bij De Foodhallen heeft iets anders te bieden! Een compleet culinair walhalla dus.

Alvast een voorproefje…
Wie kunnen we straks onder het dak van De Foodhallen verwachten? Een bijzondere selectie van unieke en eigentijdse horecaconcepten waarbij ook de vega lifestyle goed vertegenwoordigd is!

Green Brothers
Good food Good life, dat is de slogan van de Green Brothers. Vegetarisch is lekker, mooi, gezond, en fun, dat willen ze laten zien en daar zijn wij het helemaal mee eens! Het concept van Green Brothers bestaat in de basis uit vegetarische hapjes. broodjes. soepen, salades, fritata’s en groentetaarten. Bij een aantal gerechten wordt gebruik gemaakt van een bijzondere vleesvervanger van Nederlandse bodem. Bovendien is de voedingswaarde is een belangrijk aspect binnen het concept zonder afbreuk te doen aan de smaak en beleving, want gezonde voeding is de basis voor een gezond leven. Ultiem hip en vegetarisch dus!

SHIRKHAN
SHIRKHAN is een authentiek en high-end Indisch ‘street food’ concept gericht op een typisch Indische kookmethode waarbij een ‘tandoor’ wordt gebruikt. Een ‘tandoor’ is een cilindervormig oven van klei of metaal die gebruikt wordt om te koken en te bakken. Deze kookmethode draait om vers eten gemaakt ‘a la minute’. Een concept van Yossi Eliyahoo, de creatieve ondernemer achter MOMO en IZAKAYA. De verwachtingen zijn dus hoog!

Maza
Maza brengt ons de smaak van de Middellandse Zee, maar dan helemaal vegetarisch! Bij Maza kan iedereen komen proeven hoe heerlijk en verrassend vegetarisch eten kan zijn, want alle gerechtjes zijn er in heel verschillende smaken en soorten – precies zoals ze altijd traditioneel waren bedoeld. Smaken vanuit een verre uit een keuken heel dichtbij.

Meneer Temaki
Meneer Temaki wijdt zijn leven vol overgave aan temaki sushi rolls. Hij rolt de temaki vers waar je bij staat. Zo serveert hij een gezond tussendoortje van knapperige nori, zachte rijst en een mix van verse ingrediënten. Met creatieve recepten geeft hij een gedurfde draai aan de temaki, dus ook vegetarisch!

Pink Flamingo
Vanuit de Foodhallen serveert Pink Flamingo, bekend van het Gerard Douplein, de meest unieke pizza’s van Amsterdam. Verwacht bij Pink Flamingo geen standaard pizza’s, maar pizza’s die een traditionele Italiaanse bodem combineren met creatieve toppings van over de hele wereld zoals paella, verse vijgen of Indiase spinazie. Je kan je pizza(slice) aftoppen met een eigen keuze aan verse, zelfgemaakte toppings zoals houmous, rucola of chutney. Jawel, lekkerrr!

Friska
Friska’s zijn gezonde rollen met verse ingrediënten. Gemakkelijk, betaalbaar, direct mee te nemen en met één hand op te eten. De standaard keuze is ruim, maar je kunt ook je eigen rol samenstellen. Kies je favoriete soort wrap en stel je eigen vulling samen uit verschillende graansoorten en verse groentes. Friska staat niet alleen voor gezond eten, maar ook voor verantwoord: alle ingrediënten zijn biologisch en zo veel mogelijk lokaal geproduceerd. Friska is het merk waar een bewuste consument zich mee wil associëren. Absoluut slowfood take-away.

Zie ik jullie eind oktober in De Foodhallen onder het genot van al deze hapjes en drankjes? Ik kan niet wachten! Keep you posted…

De Foodhallen, Bellamyplein 51 Amsterdam, http://dehallen-amsterdam.nl/gebruikers/halte-3/

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

10383562_695308360543260_1311350586846147207_n

Summary
NEW: De Foodhallen in Amsterdam
Article Name
NEW: De Foodhallen in Amsterdam