Print Friendly, PDF & Email

Vorig jaar hadden we Solo Venerdi, dit jaar is het Giorgio’s Giovedi! Een Italiaans pop-up restaurant in het bruisende People’s Place, de hangout van Tommy Hilfiger. Hier kan je iedere donderdagavond (en alleen donderdagavond!) genieten van top Italiaans eten, goede wijn, een ontspannen sfeer en de geweldige service van Giorgio himself. Enjoy!

People’s Place
De entree van People’s Place is mysterieus: Members Only. Zodra de bodyguard deze deur voor je geopend heeft komt het warme feestgedruis je tegemoet. Een overvolle bar met mooi geklede dames en heren die vieren dat het donderdag is. Na een drankje in dit vrolijke gebeuren neemt de hostess je mee naar het intieme Giorgio’s Giovedi wat zich achter de borrelende zaal bevindt. Bij een kleine opkomst is er een handvol tafeltjes, bij een grote opkomst gaat het gordijn omhoog en opent zich een grote, hoge balzaal met plek voor iedereen.

Écht Italiaans
Bij Giorgio’s Giovedi serveert Giorgio himself écht Italiaans eten. Geen poespas, goed gevulde borden met pure, zuivere smaken en producten van een hoge kwaliteit dat al begint bij goed brood met kruidige tomatentapenade. Daarna genieten we van een vegetarische antipasti met romige buffelmozzarella, verse tomaatjes en basilicum, goed gegrilde groenten en knapperige bruschetta. Eenvoudig maar bijzonder smaakvol. Als tussengerecht (of hoofdgerecht) kies ik voor een paddenstoelenrisotto met stevige korrel, diepe aardse paddenstoelensmaak en heerlijke kruiden. Tot slot nog een echte Parmigiana de Melanzane vol met aubergine en parmezaanse kaas. Oef, een flink diner maar oh zo lekker. Als dessert kan je afsluiten met een chocolade souffle met huisgemaakt vanille ijs of een traditionele sgroppino.

Giorgio de gastheer
Wanneer gebruik gemaakt wordt van het kleine zaaltje krijg je persoonlijke aandacht van Giorgio himself. Een echte Italiaan die met zoveel liefde kan praten over ieder gerecht dat je de hele kaart wil bestellen en alle wijnen wil proeven. Hij is geboren en getogen in Bari, een stad in het zuiden van Italië en werkt nu al 16 jaar in Amsterdam met een grote passie voor de Italiaanse keuken. Deze heeft hij nu eindelijk kunnen verwezenlijken bij Giorgio’s Giovedi.

De perfecte plek voor een knusse, feestelijke donderdagavond! Gaat hier genieten deze winter. Giorgio wacht op je met verwarmende rode wijn.

Giorgio’s Giovedi, Stadhouderskade 5 Amsterdam, giorgios@peoplesplaceamsterdam.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_5503      IMG_6521

IMG_6526      IMG_5505

IMG_5506      IMG_5511

Summary
NEW: Giorgio’s Giovedi
Article Name
NEW: Giorgio’s Giovedi

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!