Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Tot 30 april is Amsterdam een pop-up restaurant rijker. Roomservice at Olof’s is neergestreken in de St. Olofskapel. Hier zal Michelin Ster chef Chris Naylor, bekend van restaurant Vermeer in Amsterdam, maar liefst drie maanden zijn bijzondere gerechten serveren. In het oudste kapel van de hoofdstad aan de Zeedijk staan groenten in de spotlight en kan je genieten van een Fever-Tree cocktailbar en een echte Vermouth-bar, de eerste van Nederland.

Het interieur
Voor de aankomende drie maanden is Roomservice at Olof’s gevestigd in de St. Olofskapel, de oudste kapel van Amsterdam aan de Zeedijk. Naast een flexitarische keuken biedt Roomservice at Olof’s ook een Fever-Tree Cocktailbar, geïnspireerd door King Charles ll, en een Vermuteria, de eerste vermouthbar van Nederland. Het design en de inrichting zijn opgebouwd uit hotelitems afkomstig uit het aangrenzende NH Barbizon Palace hotel. Het is mooi om te zien hoe het intieme van de hotelkamer naar het restaurant gebracht is. Het karakteristieke van de hotelkamer is naar de kapel gebracht in een eetkamer, oftewel: roomservice. Het concept is terug te vinden via de stoelen, gordijnen, tafels maar ook de bijbels, die zich vanaf heden niet meer in het nachtkastje beginnen, maar dienen als houders voor de menu- en wijnkaarten.

Het publiek
Roomservice at Olof’s is toegankelijk voor een groot publiek. Niet alleen is de locatie bijzonder, maar het is ook bijzonder makkelijk te bereiken vanaf Amsterdam Centraal. Daarnaast is het pop-up concept veel vriendelijker geprijsd dan het mooie restaurant Vermeer. De gerechten zijn tussen de 8 en 13 euro. Lekker toegankelijk dus en met een gevarieerde wijnkaart kan je het dus zo duur maken als je zelf wilt. Een feestje voor iedereen die zich tot 30 april in Amsterdam bevindt!

Het concept
Zoals het een klassiek diner betaamd beginnen we bij het apéritif. Volgens de experts is vermouth de dranktrend van 2016. Een goede reden om de avond te beginnen met een drankje van de Vermuteria. Een klassieke vermouth geserveerd ‘on the rocks’ met een eenvoudige garnering van sinaasappel en een olijf. Volgens chef-kok Chris Naylor zijn de gerechten in het restaurant “typisch Vermeer, dus geïnspireerd op die menukaart, maar dan verbreed voor een groter publiek”. Binnen het flexitarische menu spelen groenten en kruiden de hoofdrol. Vlees en vis zijn te bestellen als side dish. Goed nieuws ook voor de wijnliefhebber! De wijnkelder van Vermeer is ook overgebracht naar de St. Olofskapel. Wijnen kunnen besteld worden van karaf tot fles. Een geheel diner aan te passen aan de persoonlijke voorkeur. 

Vegetarisch genieten
Tijd om aan tafel te gaan en te genieten van de door groenten geïnspireerde gerechten. Zoals de zoetzure rode bieten-carpaccio met humus-chermoula-vinaigrette en witlof. Je ziet direct dat de groenten die geserveerd worden in het seizoen zijn, wat absoluut te merken is aan de smaak. Zo komen de aardse tonen van de bieten duidelijk naar voren met het frisse van de vinaigrette en het bittere van de witlof. Ook de pompoenpuree met zoutkorst en peer valt in de smaak. Het zachte en neutrale van de pompoen gecombineerd met een zoutkorst die de smaak mooi uit laat komen en heerlijk is samen met het licht zoete van de peer. De gebraden wortel en pastinaak in miso-bouillon is een fijn gerecht met het zoete van de wortelgroenten en de typische smaak van miso. Tot slot het verrassende dessert: rijstepap met mangosorbet en brunch. Het romige van de rijstepap met het koude, frisse en zoete van de mangosorbet en de crunch van gepofte rijst-korrels is een perfecte afsluiter van het diner.

Gin & Tonic met King Charles II
Voor de liefhebber is het mogelijk om de avond af te sluiten met een dégestif van cocktailbar King Charles ll. De tijdelijke bar is geïnspireerd op het bijzondere verhaal van King Charles ll, die in 1679 malaria overleefde door tonic te drinken. Het hoofdingrediënt van tonic, natuurlijke kinine verloste hem van zijn ‘fever’. Kroonstuk in de bar is een installatie die is opgebouwd uit nachtkastjes, overwoekerd met palmbomen die het tropisch oerwoud verbeelden, waar ooit de grondstof kinine werd ontdekt. De bar serveert maar liefst 18 soorten gin, maar ook andere dranken. De gin’s op de kaart komen bijna allemaal van Nederlandse bodem, een enkele komt uit België. De Copperhead gin met koriander en sinaasappel en Mediteraanse Fever-Tree is een heuse aanrader ;-). King Charles ll is dagelijks geopend van 17 uur tot middernacht.

Roomservice at Olof’s, Zeedijk 2a Amsterdam, www.roomserviceatolofs.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag! 

Summary
NEW: Roomservice at Olof's
Article Name
NEW: Roomservice at Olof's