Print Friendly, PDF & Email

Amsterdam is weer een saladebar rijker! Naast SLA is er nu ook Venkel! Het doel van Venkel is om ons al het goeds en gezonds te laten proeven dat we dichtbij kunnen vinden. Dit wordt verwerkt in vers bereide maaltijdsalades op basis van biologische seizoensgroenten. Yummie!

Hollandse, biologische salades
Het concept van Venkel is gebaseerd op bewust, gezond en smaakvol eten van eigen bodem. Zo komen hun groenten direct uit de polder, de honing van de bijtjes langs de Amstel en de bijzondere drankjes zoals de huisgemaakte chocolademelk, amandelmelk en limonade van hun moeders om de hoek! Venkel wordt namelijk gerund door een vrolijke dame en een vriendelijke heer wiens moeders met hun liefdevolle kookkunsten de bar ondersteunen. Ook de glutenvrije brownie wordt door moeders gemaakt, en net zoals de drankjes zijn deze perfect gezond en enorm smaakvol. Want eerlijk is eerlijk, nergens zo lekker als thuis toch?

Wintersalades
De maaltijdsalades gaan mee met de seizoenen. Zo heeft Venkel nu een mooi robuust kaartje vol wintersalades: met spinazie, linzen, dadels, amandel en geitenkaas; met pompoen, champginons, rode quinoa, gedroogde pruimen, aalbessen, hazelnoot en kruidnagelkaas; met warme wortel, gegrilde paprika, zwarte bonen, pitten en kaneel. Ik heb er twee mogen proeven: de pomtidupdoe en de wiljewortel, en beide kan ik van harte aanbevelen. Zeer verfijnde dressings van zelfgemaakte oliën en azijnen, verrassende smaakcombinaties en pure ingrediënten. Mocht je een eigen lievelingssalade hebben? Dan mag je deze natuurlijk ook zelf samenstellen. In alle gevallen krijg je een ruime portie voor een mooie prijs.

Venkel van binnen
Venkel is een sfeervol, slim ingerichte pijpenla met een echte ‘oer’-uitstraling. Natuurlijke materialen zoals baksteen, hout en veel groen. Het centrum van het zaakje is de open keuken waar dame en heer de hele dag de ingrediënten voor de salades vers staan te bereiden. Deze worden geserveerd in recyclebare take-away-bakjes, ongeacht of je het meeneemt of blijft zitten aan een van de vier tafeltjes of aan de knusse leestafel. Ook de verse sapjes, de amandel- of chocolademelk en de thee of de koffie worden gegeven in meeneemkopjes en –flesjes. En waarom ook niet? Het is een slimme oplossing voor het bekende Amsterdamse ruimtegebrek.

Venkel is sinds deze week geopend en wacht vol smart op ieder zijn komst. Het is er warm, vol gezelligheid en muziek, en een heerlijke gezonde, biologische, Hollandse, winterse, maaltijdsalade wacht op jou. Kom snel!

Venkel, Albert Cuypstraat 22 Amsterdam, 020 772 31 98, www.venkelsalades.nl.

Venkel      IMG_6841

IMG_6844     IMG_6847

Venkel      IMG_6855