Print Friendly, PDF & Email

Groot nieuws uit vega-land! Op 12 november 2019 is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is opgericht door de Vegetariërsbond en maakt een indeling in het vega-aanbod van restaurants. Zo is het voortaan supermakkelijk om te zien welke restaurants in jouw stad veel vegetarische gerechten aanbieden! Ideaal voor vegetariërs, maar ook voor als je nog aan het ontdekken bent welke vegetarische mogelijkheden er zijn buiten de deur!

Steeds meer vega
Vegetarisch eten wordt steeds populairder, niet alleen in eigen keuken maar ook buiten de deur. Volgens een onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland bleek dat 70% van de horecaondernemers ziet dat gasten steeds vaker kiezen voor een vegetarisch gerecht. Een derde van de restaurants heeft het aanbod daarop aangepast en meer vegetarische gerechten op de kaart gezet. Tegenwoordig is alleen een salade geitenkaas of pasta met paddenstoelen op de kaart niet meer genoeg! Als vegetariër is het dus steeds makkelijker om ook buiten de deur een bijzonder gerecht te eten.

Brons, zilver en goud
Dit groeiende aanbod van vegetarische gerechten in restaurants heeft één nadeel (maar dat is dan ook echt het enige): welk restaurant moet je kiezen? Daar helpt het LEKKER VEGA Keurmerk je bij! Het keurmerk deelt de restaurants op in een ‘algemeen niveau’ en de waarderingen ‘brons’, ‘zilver’ en goud’. Het aanbod van vegetarische gerechten bepaalt welke waardering het restaurant krijgt. Als het restaurant twee vegetarische keuzes heeft, heeft het recht op een LEKKER VEGA Keurmerk. Als de menukaart voor 30% uit vegetarische gerechten bestaat, verdient het een bronzen waardering. Voor een zilveren waardering is dit 75% vega waarvan 30% vegan. De gouden waardering is voor vegetariërs helemaal top: daarvoor moet de volledige menukaart vega zijn en 50% vegan.

Het keurmerk voor vega-liefhebbers
Door het LEKKER VEGA Keurmerk is het als vega-liefhebber gemakkelijk om te kiezen uit het veelzijdige aanbod en om het restaurant te vinden dat bij jou past. Binnenkort kun je op lekkervega.nl het volledige aanbod van restaurants vinden, inclusief recensies van de LEKKER VEGA Recensent. Je zoekt heel gemakkelijk jouw stad op de kaart en dan zie je meteen welke restaurants het LEKKER VEGA Keurmerk hebben! Ook zie je of de restaurants een bronzen, zilveren of gouden waardering krijgen. De lijst met restaurants zal alleen nog maar uitgebreid worden! Zo wordt uiteten gaan als vegetariër of vega-liefhebber een eitje!

Ben jij net zo enthousiast als wij over dit nieuwe keurmerk? Vind jij het lastig om te kiezen uit het vega-aanbod van restaurants? Praat met ons mee in de reacties op de website, Facebook of Instagram!

 

Summary
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants
Article Name
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants
Description
Het LEKKER VEGA Keurmerk voor restaurants is gelanceerd! Zo is het voortaan supermakkelijk om een restaurant met veel vegetarische gerechten te vinden.
Author