Omelegg: de beste omeletterie van Amsterdam
Isabel Boerdam

Omelegg: de beste omeletterie van Amsterdam

vrijdag 24 oktober 2014
Eventjes geleden alweer genoot ik van een bloggersontbijtje in Omelegg, de vrolijke omeletterie op de Ferdinand Bolstraat vlak na de Ceintuurbaan. Hier bakken en serveren twee leuke besnorde broers vanaf 07.00 smorgens de lekkerste omeletten van Amsterdam in alle soorten en maten.

Omeletten voor iedereen
Omelegg is de nieuwe ontbijthit voor zakenmannen, toeristen, studenten en gezinnen. Een ludiek initiatief in de Pijp van Amsterdam. Iedere doordeweekse dag, vanaf 07.00 smorgens kan je hier al terecht voor jouw favoriete omelet. Het is een guitig zaakje met een rood-witte luivel, veel hout, opvallende bloemen en planten, een knusse community table vol bladen en een vrolijke muurschildering die verwijst naar de boerse afkomst van de omeletten. Want zonder de kip, geen ei!

De geheimen van de omelet
De geheimen van de omelet, die zijn wel toevertrouwd aan de gebroeders van Omelegg. Zij weten er raad mee. Met hun snorretjes in een perfecte punt gedraaid staan ze achter hun fornuis de eieren te kloppen tot ze luchtig zijn en schuimen. Deze mengen ze met een uiteenlopende variatie aan ingrediënten. Denk aan broccoli, paprika, geitenkaas, feta, champignons, spinazie, zongedroogde tomaten, courgette, chili con carne, dadels, banaan en zelfs pindakaas. Dit levert een smeuiige Billy Goat op, een kruidige Greek Wedding, een vette Triple Cheese, een Spicy Mariachi, een stoere Popeye, een zoete Dates of Banana Peanutbutter. Alles is mogelijk: je mag natuurlijk ook je eigen combi samenstellen.

Dus laat je eieren in de koelkast staan, en kom voortaan in je zondagse eitje eten. Voor een tientje ben je klaar met een top-omelet en prima koffie.

Omelegg, Ferdinand Bolstraat 143 Amsterdam, 020 370 11 34, www.omelegg.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

     


     

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.