Print Friendly, PDF & Email

Een paar maanden geleden opende een nieuw restaurant in Utrecht: Pesto. Dit kleine, maar knusse restaurant dichtbij Utrecht Centraal en gelegen aan het water heeft onder andere vegetarische en veganistische gerechten op het menu staan. Allemaal in Italiaanse stijl. Wij gingen voor je langs!

Het interieur
Pesto heeft een rustieke inrichting met houten en grijsgroene accenten. De open keuken is een ware eyecatcher met de groene tegeltjes. De rest van de inrichting is rustig gehouden en is het één groot geheel. Leuk is dat ze meerdere hoekjes hebben gecreëerd, zoals een zithoekje met een comfortabele bank. Dit breekt mooi de ruimte, waardoor je een intieme sfeer hebt, waar je ook zit. Als het mooi weer is, kun je buiten op het terras genieten van je eten aan de Utrechtse veilinghaven. Een fijne, rustige plek met goed uitzicht!

Bediening en gasten
De hele avond werden we bediend door de vriendelijke en vrolijke gastvrouw. In de open keuken zie je de chef de gerechten bereiden. Er hing een hele relaxte en fijne sfeer bij Pesto. Het was een rustige dinsdagavond, maar op drukkere dagen zit het restaurant meestal vol. Ook overdag is Pesto open en zijn er genoeg mensen te vinden voor een lunch of borrel. Leuk om te zien, was dat er veel locals komen. Buurtbewoners komen een hapje eten of even een drankje doen aan de bar. Gezellig!

Vegetarisch smullen
Bij Pesto kun je niet alleen vegetarisch, maar ook veganistisch smullen. Ook voor de niet-vegetariërs is er echter genoeg keuze op de kaart. Per gang zijn er een stuk of vijf gerechten te kiezen. Na het bestellen krijg je al meteen een amuse van het huis: een truffelaardappelchipje met geitenkaasmousse, radijs en tuinkers. Attent en lekker!

Als voorgerecht hadden wij de soep van de dag, een pomodori-paprikasoep met pesto. Ik vind de meeste tomatensoepen nooit heel denderend, maar deze was echt heel fris en smaakvol door de paprika en goede pesto (hoe kan het ook anders gezien de naam). Daarnaast hadden we de burrata met tartaar van tomaat, granité van basilicum en balsamico parels. Dit was echt een mega goede combinatie. De subtiele kaas en de frisse tomaat en basilicum combineerden heel goed met het zoete van de balsamico. Qua structuren matchte het ook top, de knapperige granité was een fijne afwisseling bij de zachte burrata. Als hoofdgerecht hadden we de plantaardige canelloni van aubergine met pesto van artisjok, rucola, walnoten, dadels en vegan kaas. Die kaas was niet van ‘echt’ te onderscheiden! De pastabladen waren in dit geval dus vervangen door aubergineplakken, die het nog lekkerder maken dan als er pasta bij had gezeten. De dadels waren een interessante toevoeging, omdat die het gerecht veel zoeter maakten. Voor liefhebbers van dadels is dit gerecht dan ook zeker een dikke aanrader, maar ook voor mensen die er niet zo van houden (zoals ik), is het nog steeds een heel fijn, vegan gerecht. Om het menu af te sluiten, hadden we een sgroppino (prosecco met wodka en citroenijs) en de heuse ‘Dromen van Italië’ toe. Dit was geroosterd bananenbrood met cacaomascarpone, caramelsaus, notencrumble en vanille-ijs. Wat was dit lekker! Alle smaken en texturen pasten perfect bij elkaar. De sgroppino was precies goed gemaakt: niet té sterk maar heerlijk smaakvol.

Al met al is Pesto een heel fijn restaurant in Utrecht als je een fijne avond uit wilt bij een restaurant waar je goed Italiaans kunt eten.

Pesto – Veilinghavenkade 59 – Utrecht  –  030 633 6556 – pesto-utrecht.nl

Ben jij bij Pesto geweest? Wat vond je ervan? Of is er een ander restaurant waar wij heen moeten? Laat het ons eten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Pesto: Italiaans aan de Utrechtse haven
Article Name
Pesto: Italiaans aan de Utrechtse haven
Description
Pesto is een Italiaans restaurant in Utrecht waar ze ook vegetarische en veganistische gerechten serveren. Wij gingen voor je langs!
Author