Print Friendly, PDF & Email

5/5 - (1 stemmen)
Pitnick is een hotspot in Renesse met een heel tof vintage interieur en heel goed eten! Verwacht er dik belegde boterhammen, goede, zelf-samengestelde koffie en heerlijke taart voor erbij. Stefanie van Little Spoon vertelt je hoe het er was!

Het interieur
Soms zijn er van die plekken die ik in de gaten houd. Ik bespied ze als een prooi en sla toe als de tijd daar is. In dit geval was mijn doelwit Pitnick in Renesse. Een koffie- en lunchcafé op de eerste verdieping van Delta Warenhuis. Ik ontdekte dit toffe zaakje ergens vorig jaar.  Op Goede Vrijdag rijd ik naar Renesse. Pitnick vind je midden in het centrum. Op de eerste verdieping van Delta Warenhuis en als onderdeel van Pop-up Store De Jutter. Vanaf de tafels aan het raam kijk je zo over het winkelende publiek. Met mooi weer is ook het dakterras open en geniet je van koffie in de ochtendzon. Naast het runnen van hun bedrijf, hebben Thomas en Maaike ook nog een hobby, oude spullen verzamelen. En dat is te zien. Overal staan vintage meubeltjes en accessoires. Een ratjetoe van spullen. Het past allemaal perfect bij elkaar zonder dat het overdreven gestyled is. Rond de tafels staan oude stoelen van hout met her en der een groen exemplaar er tussen. Naast de bar staat een piano waar je op mag spelen. Ik heb altijd nog de wens om op pianoles te gaan. Leuk!

Vegetarisch smullen
Terwijl ik nog wat fantaseer, lees en geniet van mijn boterham, houd ik vanaf mijn uitkijkpost voor het raam, Renesse in de gaten. Ik koos een boterham met oude kaas, gezouten walnoten, appel, tomaatjes en appelstroop. Het brood is stevig zuurdesem met knapperige korsten. Een flinke hap, maar daar is niet mis mee. Verder op de kaart ook tosti’s, andere belegde bammetjes en huisgemaakte taarten. Na de cappuccino’s kies ik een zelfgemaakte gembersiroop, die heel lekker is. Verwarmend en pittig door piment en peper en toch heel fris.

Bijzonder is de – heel lekkere – koffie van Pitnick. Voorheen serveerde Pitnick koffie van Kimbo. Vanaf dit seizoen moet dit merk plaats maken voor hun eigen koffie. Robusta met arabica, zorgvuldig geproefd en samengesteld door Thomas en Maaike. Een brander uit Arnhem brandt de bonen. Servies met eigen logo en zelfs zakken koffiebonen met Pitnick erop, zijn onderweg. De cappuccino bevalt goed, dus ik laat het niet bij één.

Pitnick is naast koffie- en lunchcafé ook een cateringbedrijf. Sinds vorige week is er nog een twee locatie in Renesse, namelijk op vakantiepark Schouwen. Hier proef je onder andere verse frieten. Een soort snackbar plus, maar dan met echt goed eten en een toffe inrichting. Dat Pitnick een hoop vaste gasten heeft merkte ik aan de vele gasten die vrolijk begroet worden en hun gebruikelijke bestelling op tafel krijgen. Een aanrader!

Pitnick Coffee & Lunch Cafe – Hogezoom 194 – 4345 BJ – Renesse – www.pitnick.nl

Ben jij bij Pitnick geweest? Wat vond je ervan? Of weet jij nog een andere hotspot die wij moeten bezoeken? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Pitnick: koffie en lunch in Renesse
Article Name
Pitnick: koffie en lunch in Renesse
Description
Pitnick is een hotspot in Renesse met een heel tof vintage interieur en heel goed eten! Verwacht er dik belegde boterhammen, goede, zelf-samengestelde koffie en heerlijke taart voor erbij. Stefanie van Little Spoon vertelt je hoe het er was!
Author