Print Friendly, PDF & Email

PRESSROOM is het restaurant van het mooie INK Hotel, tussen de Dam en het Centraal Station van Amsterdam. Een bijzonder toeristisch stukje van de stad waar ik zelden kom, maar voor dit restaurant maakte ik graag een uitzondering. Zoals de naam al ingeeft zat op deze plek vroeger de redactie De Tijd. Een plek met een verhaal dus, waar je ook nog eens heerlijk kan eten. Wat wil een foodblogger nog meer?

Het interieur
Het INK Hotel heeft wat mij betreft echt de ‘New York vibe’. Veel natuurlijke materialen, veel grijs, blauw, bruin en wit maar ook koper, matzwarte muren met handgeschreven teksten en getekende stadskaarten. Alles met bijzonder veel oog voor detail. Dit zie je zowel terug in de kamers, als in het restaurant waar de kasten gevuld zijn met pennen en typmachines en andere knipogen naar het schrijvende verleden van de plek. De meubels zijn geïnspireerd door het Scandinavische minimalisme, schitterend in hun eenvoud met soepele strakke lijnen en mooie materialen. In PRESSROOM tot slot zijn de bar en de open keuken echt de Eye Catchers van de ruimte met alle drankflessen boven de bar en de koperen pannetjes hangend boven de keuken. Heel mooi gedaan!

De bediening
Geweldige bediening in PRESSROOM! Daar werd ik echt blij van. Hele leuke authentieke en integere mensen in de bediening, allemaal met een aansprekende persoonlijkheid, ieder met z’n ‘eigen verhaal’. Daardoor krijgt de service ook een persoonlijk tintje, formeel en toch informeel – heel erg fijn. En ook in de keuken staat een lachende brigade die nerveus werd van mijn foto’s. Alleen aan de bar kon wat mij betreft de kennis (of de uitleg) van de drankjes nog wel wat uitgebreider, maar ik ben ook wel een pietlut als ik graag een verhaal wil bij m’n glas witte wijn.

Het publiek
Bij PRESSROOM heb je natuurlijk overwegend te maken met het hotelpubliek. In sommige hotels is dit jammer omdat de mensen heel erg zakelijk georienteerd zijn of juist enorme gezinnen, maar door de uitstraling slapen bij PRESSROOM echt leuke mensen die ook houden van een avondje tafelen. Daarnaast is ook Amsterdam op de hoogte van dit relatief nieuwe restaurant en is het vlakbij het Centraal Station, dus PRESSROOM heeft mogelijkheden voor een breed publiek!

Vegetarisch smullen
Het concept van PRESSROOM is Shared Dining, waarbij je volledig flexibel bent in wat je wilt eten: van een borrelhapje of een salade tot een drie-gangen-verrassingsmenu zoals ik. In het verrassingsmenu werd ik daadwerkelijk verrast door een mooie creatie van kleuren, smaken en structuren. Vooraf kregen we drie salades om te delen – klinkt je misschien wat karig in de oren, maar niets is minder waar! Less is more in dit geval, want de salades waren super goed op smaak, en boordevol ingrediënten waar ik dol op ben: quinoa met zoet-zure groenten en bloemetjes, linzen met tomaat, paprika en avocado, en tot slot Purple Salad met bietjes, wortels en gepofte rijst. Het hoofdgerecht hierna bestond uit gnocchi met truffel en Parmezaanse kaas, geserveerd met de karakteristieke PRESSROOM ‘Kropsla’ – precies zoals het klinkt – en een lauwwarme groentetuin, afgesloten met het fameuse chocolade-dessert (jawel, denk: een heerlijke vloeiende ‘lava-cake’ waar de chocolade uitloopt, gepaard met chocolade spongecake en chocolade mousse… aiaiai!) en fles(sen) veel te lekkere Argentijnse Malbec.

De rekening
Bij PRESSROOM betaal je 45 euro voor het volledige Tasting Menu. Wil je losse gerechtjes kiezen voor lunch of diner? Dan betaal je gemiddeld 10 euro voor een (kleine) salade (de hele dag door verkrijgbaar), 12 euro voor de small dishes die savonds geserveerd worden en 19 euro voor de groentetuin. Daarnaast kan je je feestje nog uitbreiden met side dishes voor gemiddeld 5 euro, en niet te vergeten een dessert van 8-10 euro. Bij PRESSROOM kan je dus alle kanten op en je avond helemaal inrichten zoals je dat zelf wil. Een aanrader!

PRESSROOM, Nieuwezijds Voorburgwal 67 Amsterdam, 020 555 17 27, pressroom.amsterdam

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_5537      IMG_5546

IMG_5543      IMG_5539

IMG_5559      IMG_5557

IMG_5561      IMG_5548

IMG_5565      IMG_5564

Summary
PRESSROOM: schrijven en eten
Article Name
PRESSROOM: schrijven en eten