Print Friendly, PDF & Email

Ben jij een echte liefhebber van alles wat typisch Nederlands is? Dan ben je bij Commune in het Sheraton hotel bij Schiphol Airport helemaal aan het goede adres. In dit hotelrestaurant draait het allemaal om het samenkomen en onder het genot van lekker eten elkaar leren kennen. Onlangs heeft hotel Sheraton een complete transformatie ondergaan en wij mochten langskomen om te overnachten en dineren! Lees hier wat wij ervan vonden.

Het hotel
Wellicht heb je de grote toren van het Sheraton hotel bij Schiphol Airport wel eens gezien. Wanneer je bij de bussen naar buiten loopt torent dit hotel direct boven je uit. Op het moment dat je binnen komt voel je direct de gemoedelijke sfeer en vergeet je de drukte van Schiphol Airport die je nog geen 2 minuten daarvoor hebt verlaten. Je loopt direct de ontvangsthal in waar veel conference rooms te vinden zijn. Op de eerste verdieping bevindt zich de receptie, waar wij hartelijk werden ontvangen.

Bij binnenkomst in de kamer werd onze aandacht gelijk naar het uitzicht getrokken, want deze kamer had een uitzicht op de startbanen van Schiphol Airport. De kamer is van alle gemakken voorzien. Het bevat een groot bed, met heerlijke bedlinnen. Er is zelfs een strijkplank aanwezig in de kast! Wij wisten meteen: hier gaan wij een goede nachtrust hebben.

Het restaurant: Commune
Het restaurant van hotel Sheraton is een prachtig klein en intiem restaurant op de eerste verdieping, genaamd Commune. De bar van Commune ligt centraal in het restaurant, wat een open en gemoedelijke sfeer uitstraalt. De verlichting zorgt voor een een warme uitstraling en ook hier in het restaurant hebben wij direct het gevoel dat we tot rust kunnen komen. Zoals de naam van het restaurant al zegt proberen ze bij Commune een community gevoel te creëren. Op de hotelkamers zijn geen bureaus meer te vinden. Hiermee hopen de hoteleigenaren ervoor te zorgen dat mensen naar het restaurant komen om hier eventueel te werken. We zien gelijk dat dit werkt. Er zitten een paar mensen aan de bar te werken. Ook is er pal in het restaurant een lange tafel waar mensen aan kunnen werken als ze dit willen.

Het menu
Bij Commune kun je terecht voor de lunch en het diner. Op de menukaart zie je terug dat Commune mensen samen wil brengen door middel van eten. De voorgerechten zijn veel kleinere gerechten die goed gedeeld kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van lokale producten en de signature dishes van Commune zijn goed te herkennen op de menukaart. Ons oog viel direct op de dessert kaart, waar we echte Hollandse lekkernijen terugzien. Zoals een tompouce of poffertjes! Wie wil dat nou niet als toetje? Wel vonden wij de keuze aan vega(n) opties wat weinig, vooral bij het hoofdgerecht. Bij de voorgerechten was hier wel erg goed rekening mee gehouden! Commune is niet alleen bijzonder in de menukaart. Het viel ons ook op dat hun drankkaart erg uitgebreid was. Zo hadden ze naast de nodige cocktails ook veel mocktails en andere alcoholvrije dranken.

Wij begonnen ons diner bij Commune met twee voorgerechten die wij gingen delen. Wij kozen voor bietenballen en cauliflower fritters. Beide voorgerechten waren enorm lekker en dit maakte ons nieuwsgierig naar meer! Wat wij een erg leuke touch vonden was dat bij het bedienen van het drinken ook twee bierviltjes werden meegebracht. Nu is dit niet zo bijzonder, maar op deze viltjes stonden vragen die je aan je tafelpartner kon stellen. Weer zo’n blijk van de poging tot mensen samenbrengen in het restaurant. Voor het hoofdgerecht kozen we voor een Beyond Meat burger die werd geserveerd met groentechips. Erg leuk dat we eens iets anders kregen dan frietjes! Voor het dessert kregen wij een plank met een stroopwafel sundae, poffertjes, Fries suikerbrood en een vegan pumpkin pie. Met zoveel toetjes kun je ons niet blijer maken!

Al met al…
Ons bezoek aan het Sheraton Schiphol Airport en hun restaurant Commune is ontzettend in de smaak gevallen. We zijn hier volledig tot rust gekomen, hebben ’s avonds heerlijk gegeten en genoten van het uitzicht over de landingsbaan. Er komen voornamelijk zakenpartners, mensen op doorreis of grote groepen, maar het is zeker een bezoek waardig! Dus mocht jij nu binnenkort een vroege vlucht hebben, of zo laat aankomen dat je geen zin meer hebt om naar huis te gaan? Sheraton Schiphol Airport is your place to be!

Sheraton Schiphol Airport –  Schiphol Boulevard 101, Amsterdam, Netherlands 1118 BG

Ben jij al bij Sheraton Schiphol Airport of Commune geweest? Wat vond jij ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Proef echte Hollandse lekkernijen bij Commune
Article Name
Proef echte Hollandse lekkernijen bij Commune
Description
Ben jij een echte liefhebber van traditionele Hollandse recepten? Dan ben jij bij Commune in het Sheraton hotel helemaal aan het goede adres.
Author