Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (3 stemmen)

Lekker opwarmen op een eenvoudige zaterdag bij Quinta Verde. Deze leuke lunchroom aan de Veenkade in Den Haag, serveert gezonde, biologische, vegetarische en veganistische gerechten in een huiskamer setting. Wij namen een kijkje en proefden de specialiteiten.

Het interieur
In de lichte omgeving, die gesierd wordt door planten, bloemen en cactussen staan genoeg tafels waaraan je plaats kan nemen. Een huiselijk gevoel krijg je van alle houten stoelen, de speelhoek die speciaal is ingericht voor de kleintjes en de stapel boeken boven de bar. Waar wij overigens ook het boek van De Hippe Vegetariër spotten!  De handgeschreven borden waar de dag specials op geschreven zijn, geven ook verschillende data weer van evenementen. Zo baal ik stiekem dat ik de vegetarische kaasfondue avond gemist hebt. Maar gelukkig is het volgende evenement nog niet aan onze neus voorbij gegaan: het  Vegan Raw Pie event  op 24 maart (ja, vandaag dus!).

De bediening en het publiek
Wat direct opvalt is dat het publiek divers is en dat men zich welkom voelt. Verschillende mensen genieten hier van de specialiteiten. Van het stel met kind dat een dagje Den Haag komt bezoeken tot vriendinnen die kletsen over koffie tot de dames die aan de leestafel wachten op hun afhaal bestelling. Een divers gezelschap in Quinta Verde dus op deze zaterdag.  Wij werden geholpen door eigenaresse Eline, die met haar achtergrond in voeding en diëtiek het concept een voedingskundige twist geeft. Haar Portugese achtergrond begint bij de naam. Quinta Verde is namelijk Portugees voor ‘groene tuin’.  Deze roots kan je weer terugvinden door de gehele groene kaart.

Chai-tastisch!
Zelf bestel ik een chai latte én een vriendin besteld giechelend een dirty chai, want wat is dat nu eigenlijk? Eigenaresse Eline weet ons te vertellen dat dit een chai latte is, maar dan met een shot espresso erin. Dat moet uitgeprobeerd worden, en dit is een succes. Jawel! Als je het mij vraagt maakt koffie alles nog lekkerder,  en in dit geval is dat ook helemaal waar.

Vegetarisch genieten
Als we vragen wat we moeten proberen op de lunchkaart, luidt het antwoord direct: Tiborna chucrute. De signature dish van Quinta Verde is een verrassende combinatie, die je niet zo vaak tegen komt. Eerlijk gezegd, had deze foodie deze combi nog niet eerde geproefd. Tiborna is de Portugese variant van de bruchetta. Een stuk volkoren zuurdesem brood, ingesmeerd met verse knoflook en Portugese olijfolie, belegd met tomaat, pompoen, avocado, zuurkool en dukka. Tomaat en avocado is een favoriet,  maar gecombineerd met zuurkool en de veelzijdigheid die de pompoen met zich meebrengt blijkt dit een goede combinatie. De kruidige dukka maakt het gerecht compleet en voegt crunch, maar ook een smaakexplosie in iedere hap toe. Welke smaken konden wij herkennen in deze zelf samengestelde dukka? Hazelnoot, zeker, zonnebloempitten, ja, venkel zaad, absoluut! karwei? Koriander zaad? De twijfel slaat toe. Het geheim achter deze mix zal nog even bewaard blijven. Reden genoeg voor ons om nog eens terug te komen en onze smaakpupillen te testten.

Ook voor zoetigheden en ontbijt kan je terecht bij Quinta Verde. Zo zagen wij het walnoten banaan brood staan, wat wij tijdens ons volgende bezoek zeker gaan uitproberen! Deze duurzame, kleine woonkamer-lunchroom is een bezoek absoluut waard.

Quinta Verde, Veenkade 19, 2513 EG Den Haag, www.facebook.com/qiuntaverdedenhaag

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of leukste vond in een berichtje via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen wij graag!

Summary
Quinta Verde: groen met een Portugese twist!
Article Name
Quinta Verde: groen met een Portugese twist!
Description
Quinta Verde: deze leuke lunchroom aan de Veenkade in Den Haag, serveert gezonde, biologische, vegetarische en veganistische gerechten met een twist!
Author