Print Friendly, PDF & Email

Op zoek naar een hippe en chique gelegenheid voor een uitgebreid diner of lunch? Ben jij een wijnliefhebber? MOER is dé plek bij uitstek om je te laten verrassen door de kleurrijke gerechten waarbij groenten in de spotlights staan en uitsluitend met biologische en seizoensgebonden groenten worden bereid. Bovendien schenkt MOER naast de Spaanse en Franse wijnen de meest bijzondere Duitse en Oostenrijkse wijnen die perfect aansluiten op de gerechten die ze voorschotelen. Kwaliteit staat bij hen hoog in het vaandel, en daar houden wij natuurlijk van!

Interieur
In het midden van het restaurant staat een cocktailbar, waaraan je van de heerlijke wijnen, cocktails, of de speciale gefermenteerde drankjes kan genieten. Het restaurant heeft dankzij de belichting een zeer chique en tegelijkertijd een knusse en ‘hippe’ uitstraling. Mede door de belichting en door de setting van de tafeltjes. Wat het restaurant heel sfeervol maakt is de open keuken waar je alle chef koks met veel passie en plezier de gerechten klaar ziet maken. De hoge ramen aan de voorkant van het restaurant geven het restaurant een ‘stads’ gevoel doordat je naar buiten kijkt op de drukke overtoom.

Bediening en gasten
Bij binnenkomst werden we vriendelijk in ontvangst genomen door een gastheer die onze jas aannam en ons naar de tafel bracht. Eenmaal aan tafel werd gelijk gevraagd naar welke gerechten ons voorkeur uitging. We kozen voor het vegetarische én de vegan zes-gangen menu, om de gerechten met elkaar te kunnen vergelijken. De bediening is ontzettend behulpzaam, ervaren en gedreven. Bij het brengen van de gerechten werd een interessante uitleg gegeven over de samenstelling van de gerechten, de afkomst van de ingrediënten, en over de speciale wijn die erbij werden geschonken. MOER is een heerlijke plek voor als je een echte wijnliefhebber bent, want verrast wordt je er zeker! Naast de wijnen uit de bekende streken als Frankrijk, Spanje en Italië schenken ze er ook wijnen uit Duitsland en Oostenrijk die mij op een zeer positieve manier hebben verrast.

Vegetarisch smullen
Over- all kan ik zeggen dat zowel de vegan als de vegetarische gerechten écht verrassend, verfijnd van vol van smaak waren. De seizoensgroenten kwamen in de gerechten goed tot hun recht. De vegan gerechten sprongen er bovenuit, mede doordat er in deze gerechten geen zuivelproducten waren gebruikt gebruikt, waardoor de smaken van de groenten nóg puurder en sterker waren. Bij MOER kan je kiezen voor een Chef’s menu, waarbij enkel en alleen biologische, lokaal en seizoensgebonden ingrediënten worden gebruikt. En dat is ook zeker te proeven aan de verfijnde, hoog kwalitatieve smaakexplosies. Je kan kiezen uit een 4-gangen, 5-gangen of een 6-gangen diner met een passend wijnarrangement. De wijn die de meeste indruk op mij heeft gemaakt is de Theo Minges, Scheurebe afkomstig uit Pfalz in Duitsland, geproduceerd in het jaar 2016. Deze Duitse wijn is gemaakt van een aromatische lichte druif van Duitse oorsprong, die onder s’werelds beste witte wijndruifras valt. De wijn heeft frisse fruittonen zoals peer, limoen en grapefruit en een lange afdronk. Vandaar dat deze wijn heel goed zal passen bij pittige maaltijden.

Naast de gangen diners biedt MOER ook de meer eenvoudige diner gerechten – á la carte, zoals bijvoorbeeld een salade met gegrilde seizoensgebonden groenten, of een risotto met pompoen, oude kaas, groene salade, en een gepocheerd eitje. Ook voor feesten en partijen, en voor een zakelijke lunch biedt MOER een perfecte gelegenheid.

Al met al is MOER ontzettend zeer goed in de smaak gevallen. Heel fijn om te weten dat ze ook met de kerstdagen open zijn, en hiervoor een speciale menukaart hebben. Ook daar heb ik alvast uit nieuwsgierigheid een blik op geworpen, en deze ziet er weer even spectaculair uit als alle andere gerechten. Deze prachtige ervaring heeft mij vooral nieuwsgierig doen maken, het smaakt naar meer!

Restaurant MOER, Amstelveenseweg 7 Amsterdam, 020 820 3330, restaurantmoer.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
MOER: biologisch en seizoensgebonden eten in Amsterdam
Article Name
MOER: biologisch en seizoensgebonden eten in Amsterdam
Description
MOER is de plek bij uitstek voor de meest mooie, verrassende en kleurrijke gerechten waarbij biologische groenten in de spotlights staan.
Author