Print Friendly, PDF & Email
3.5/5 - (2 stemmen)

In Amsterdam Oost aan de Amstelboulevard vind je restaurant Riva. Een restaurant met een heerlijk terras en een waanzinnig uitzicht over de Amstel zowel richting Oudekerk als richting het centrum van de stad. Hier kan je optimaal genieten van Amsterdam aan het water in een rustige atmossfeer met vriendelijke bediening, heerlijk eten en een geweldige prijs-kwaliteit.

Het interieur
Riva bevind zich in een modern, opvallend pand op het water. In feite drijft het hele restaurant op de Amstel waardoor je op het terras midden op de rivier zit en je de bootjes soms bijna aan kunt raken. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen met enorme glazen ramen, veel wit en overal details en knipogen die verwijzen naar het water en vissen. Het interieur is strak en ‘clean’ zonder ongezellig te worden dankzij de houten tafels, de houten vloer en de vrolijke rode bank in het midden van de zaak. Een plek waar iedereen zich in kan vinden.

Het publiek
Riva ligt niet bepaald op de toeristische wandelroute dus het is echt een restaurant voor buurtbewoners, zakenlui uit de nabijgelegen torens, bootvaarders of Amsterdammers die houden van dit unieke plekje aan het water. Toeristen zal je hier weinig vinden. Het publiek is een prettige mix van ontspannen mensen die komen voor een lekker hapje eten en een fijne avond uit zonder poespas. Men komt voor de kwaliteit van het eten en de gezelligheid, dat kan iedere dag van de week zowel voor lunch als diner, voor iedere prijs en met ieder gezelschap.

De bediening
De bediening bij Riva is net als het publiek ontspannen en divers. Ze zijn altijd enorm vriendelijk, denken met je mee, zorgen dat al je wensen vervuld worden en kunnen eventuele kritiek goed incasseren. Man, vrouw, jong, ouder, ze doen het allemaal goed en ze handhaven een constante fijne kwaliteit.

Het eten
Het eten bij Riva vind ik een echte verrassing. Doordat alles bij Riva zo ‘gewoon goed’ is verwacht je lekker eten maar geen kunstwerkjes op het bord. Des te leuker dat dat wel het geval is en voor een geweldige prijs-kwaliteit! Denk aan een echt smaakvolle gazpacho, een quinoa salade met huttenkase, bietjes, radijs, avocado dressing en een gevulde courgettebloem, risotto met doperwtjes, witte asperges, pecorino en een gepocheerd ei of pistache cake met dadels en wilde citroentaart. Allemaal even puur, goed op smaak en geserveerd met oog voor detail.

De rekening
Bij Riva betaal je tijdens het diner tussen de 6,50 en 11,50 voor een voorgerecht, een hoofdgerecht kost gemiddeld 16,50 en een dessert 7,50. Ook kan je kiezen voor een wisselend drie-gangen-menu voor 34,50. Water krijg je heerlijk uit de kraan en ze hebben diverse open wijnen variërend van 3,90 tot 5,70 per glas. Mocht je alleen willen genieten van het terras met een goed glas wijn en een boek of een lekker broodje voor de lunch of een borrelhapje, dan kan dat natuurlijk ook. Je bent altijd welkom bij Riva en daar moet gebruik van gemaakt worden deze zomer! Een aanrader.

Riva, Amstelboulevard 1 Amsterdam, 020 760 20 30, www.caferestaurantriva.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_3493      IMG_3464

IMG_3482      IMG_3473

IMG_3467      IMG_3479

IMG_3485      IMG_3488

 

Summary
Riva: wijds aan het water
Article Name
Riva: wijds aan het water