Print Friendly, PDF & Email

Roekoekoe, wat is het er leuk! Deze nieuwe hotspot in Zierikzee voelt aan als een huiskamer: comfortabel en met ontzettend lekkere koffie uit de modbar. Naast koffie kan je hier ook terecht voor ontbijt, groentegerechten en speciale wijn en bier. Stefanie van Little Spoon schreef over deze hele toffe nieuwe hotspot met veel vegetarische gerechten op basis van groenten, en allemaal zelf gemaakt!

Zierikzee
Ik heb een zwak voor Zierikzee. Voor mijn gevoel bruist het er. Jonge, creatieve ondernemers die het verschil willen maken en iets bijzonders neerzetten. Het anders dan anders doen. De binnenstad van Zierikzee is charmant: de historische straatjes, eeuwenoude panden, kinderkopjes, de stadspoort en een haven midden in het centrum. Ik vind het allemaal mooi.

Interieur
Al een tijdje had ik Roekoekoe op mijn vizier. De nieuw te openen koffiebar, van Sander Kloet, in Zierikzee. Althans, ik dacht dat het een koffiebar zou worden, maar het is veel meer dan dat en daarom juist zo leuk. De Melkmarkt is een idyllisch plaatje, net zoals het oude pand waar je Roekoekoe in vindt. Het heeft een groot raam met banken ervoor, zowel buiten als binnen. In de zomer zit je dus lekker op de stoep met je koffie. In de winter nestel je je binnen in het kozijn en kijk je naar buiten. Bij het zitje vooraan, staan super toffe lage tafels, vooral die met groen marmer vind ik geweldig. De inrichting is sfeervol en gezellig waardoor het aanvoelt als een woonkamer. Er zijn lage zitjes, tafels en een bar met krukken. Het lijkt me heerlijk om daar een keer aan te borrelen. In het midden van de zaak is de open keuken die ook dienst doet als bar. De modbar en de Big Green Egg stelen de show. Roekoekoe is samen met FG Bistro van Francois Geurds, de enige in Nederland waar je koffie drinkt gezet met een modbar. Ik kan me voorstellen dat je nu je wenkbrauwen optrekt en denkt: ‘Een modbar? Wat is dat?’ Snap ik. Dat had ik ook. Bij Roekoekoe staat er geen groot espressoapparaat op de bar. Alle techniek zit eronder. Het enige wat je ziet is twee chromen taps. De één voor de koffie en de ander voor het opwarmen en opschuimen van de melk

Vegetarisch smullen
Roekoekoe is een plek waar je de hele dag terecht kunt. Voor ontbijt, goed zoet, een bordje groente, natuurwijnen, bijzonder bier en natuurlijk koffie. Hoewel ik op vrijdagmiddag snak naar een glas wijn, bestel ik een cappuccino. Ik kan Roekoekoe niet bezoeken zonder koffie te drinken. Sander adviseert mij een flat white te nemen. Ik luister gewillig en kies dus voor deze iets sterkere koffie. En dat was echt heel lekker. Het begon al bij de presentatie. Ik ben enorm gevoelig voor mooi servies. Zeker als daar bloemetjes opstaan en iets van goud. De flat white komt in een mooi kopje uit grootmoeders buffetkast, het lepeltje uit haar besteklade en een knapperige cantucci ernaast. Dit alles niet op een schotel maar op een klein dienblad van hout. Hoe leuk het er allemaal ook uitziet, de smaak, daar gaat het om. Die komt ook meer dan goed door de keuring. Romig en vol, maar toch niet te melkig. De espresso van Caffènation uit Antwerpen is sterk, pittig en met wat zuren. Dit klinkt misschien gek, maar ik ben daar dol op. De inhoud van het kopje is behoorlijk in balans.
Daarna ga ik alsnog aan de wijn. Ik kies een glas rood. Het is een natuurwijn, zonder toegevoegd sulfiet. Ik proef een bordje groente, en die zijn heerlijk. Mijn lievelings was de zacht gegaarde tomaat met pompoen. Eroverheen een rub van rietsuiker, knoflook, rode peper en gember. Die ga ik zeker zelf proberen te maken. Ook het dipje van yoghurt met kardemom was super.

Alles maakt Sander zelf. De taartjes, die goed zoet zijn. Dat is dus goed zoet, met lekker veel suiker. Of goed zoet en gezoet met iets gezonders dan suiker. Ook de macarons en alle heerlijke groentegerechten is bereid in eigen keuken.  Elke week proef je bij Roekoekoe andere groentegerechten, nieuwe ontbijtjes en verschillende taarten. Het enige wat niet zelf gemaakt wordt, is het brood. Dat komt van In de Bakkerij in Goes. Alles is ook mee te nemen, naar huis of kantoor. Take away, maar dan gezond. Top toch? Er is WiFi en veel stroompunten. Niet alleen een hele fijne plek om te relaxen, maar ook om neer te strijken met je laptop en onder het genot van een flat white, bergen werk te verzetten. Kun je jezelf aan het einde van de dag, direct belonen met een glas wijn.

Roekoekoe – Melkmarkt 11 – 4301 HB – Zierikzee – www.roekoekoe.com

Vrijdag 8.00 – 20.00 uur
Zaterdag 8.00 – 20.00 uur
Zondag 8.00 – 14.00 uur

Ben jij bij Roekoekoe geweest? Wat vond je ervan? Of ken je een andere hotspot die wij moeten bezoeken? Laat het ons weten op de website, Facebook of Twitter!

Summary
Roekoekoe: de huiskamer van Zierikzee
Article Name
Roekoekoe: de huiskamer van Zierikzee
Description
Roekoekoe, wat is het er leuk! Deze nieuwe hotspot in Zierikzee voelt aan als een huiskamer: comfortabel en met ontzettend lekkere koffie uit de modbar. Naast koffie kan je hier ook terecht voor ontbijt, groentegerechten en speciale wijn en bier. Stefanie van Little Spoon schreef over deze hele toffe nieuwe hotspot met veel vegetarische gerechten op basis van groenten, en allemaal zelf gemaakt!
Author