Print Friendly, PDF & Email

Altijd een feest wanneer sterrenchefs besluiten om een laagdrempeliger restaurant te starten. Met Ron Gastrobar is Ron Blaauw daar geweldig in geslaagd. Hoewel de Michelin Ster toch weer is komen aanwaaien is het concept ijzersterk, de zaak bomvol, het eten super goed en bovenal redelijk betaalbaar. Hier wil je geweest zijn.

Het interieur
Ron Gastrobar is een grote zaak met een gevarieerd interieur. Na binnenkomst vind je links een grote bar die uitnodigt voor een aperitief. Aan het raam en achter de bar vind je knusse tafels voor twee omring door wijnflessen en moderne kunst. Het midden van de zaak is een smalle pijpenla met aan de ene kant een raam over de hele breedte en aan de andere kant de keuken. Hier tussenin tientallen tafeltjes die alle avonden gezellig vol zitten. Een gesprek met de buren is dus zo geregeld. Aan het einde van de zaak tot slot op een verhoging bevind zich een klassieke hoek met een knipoog naar het koningshuis een indrukwekkende kroonluchter. Voor ieder wat wils dus en bovenal een losse ontspannen sfeer waarin niets moet en alles mag.

De bediening
De bediening bij Ron Gastrobar past perfect bij het concept. Enerzijds kennis van de menukaart, het eten en de wijnen, anderzijds jong, vrolijk en in voor een praatje. Hoe druk het ook is, de bediening is altijd vriendelijk en beschikbaar, de wachttijd is kort en het loopt als een trein.

Het publiek
Ron Gastrobar heeft een super leuk en uiteenlopend publiek. Van de vaste gasten van Ron Blaauw, tot echte Oud Zuid-gezinnen en liefhebbers van lekker eten uit de hele omgeving. Iedereen komt hier een gerechtje meepikken, hoe veel, hoe gek en hoe duur kan je immers helemaal zelf bepalen. Dit geeft Ron Gastrobar een ontspannen sfeer waarin menigeen zich thuis zal voelen. Iedereen komt en gaat, er is een constante doorstroom en altijd wat te zien en te beleven.

Vegetarisch smullen
Het concept van Ron Gastrobar is simpel. Er is een beperkte menukaart met een twintigtal gerechtjes allemaal van het formaat van een tussengerecht. De keus is aan jou hoeveel je er neemt, in welke volgorde en wanneer. Van deze gerechtjes zijn er in ieder geval vier die ook vegetarisch aangeboden worden. De ultieme vegetarische aanrader was mijn sublieme uitsmijter in de vorm van een pizzaatje met gebakken paddenstoelen en rucola, geserveerd in een guitig pizzadoosje. Tot slot is er natuurlijk een kaasplankje en zijn er diverse geweldige desserts (tip: Ron’s Suprise Egg!). Daarbij worden uiteenlopende wijnen geschonken, zoals het concept doet vermoeden: van betaalbaar tot over de top, uit alle windstreken en allemaal lekker.

De rekening
Bij Ron Gastrobar betaal je standaard 15 euro voor de gerechtjes, mogelijk met supplementen of frietjes (5 euro). Het kaasplankje en de dessert kosten allemaal 8 euro. De wijn is helemaal aan jou. Kortom, het is jouw feestje! En hoe bescheiden je het ook houdt, of hoe gek je het maakt, het is altijd goed.

Ron Gastrobar, Sophialaan 55 Amsterdam, 020 49 61 943, www.rongastrobar.nl

IMG_0491      IMG_0496

IMG_0493      IMG_0503

IMG_0499      IMG_0529

IMG_0512      IMG_0509

IMG_0523      IMG_0531 

Summary
Ron Gastrobar: laagdrempelig op niveau
Article Name
Ron Gastrobar: laagdrempelig op niveau

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!