Print Friendly, PDF & Email

5/5 - (2 stemmen)
Dankzij een drukke baan waar ik regelmatig tot in de avonduren op kantoor zit, ben ik al een tijdje fan van ‘ROOTS’. Deze healthy take-away op de Amstelveensweg (ook thuis bezorgd via Foodora of Deliveroo) maakt van overwerken een plezier met geweldige ‘wholefood’ burgers, rauwe courgetti en diverse sapjes. Nu met een tweede ROOTS in hartje Amsterdam aan de Heisteeg.

Interieur
ROOTS is een liefdesverhaal dat ontstaan is aan een keukentafel in Amsterdam Zuid. Jørgen en Liset, twee jonge dertigers die zich energieker voelen door de combinatie van sport en het bewust eten van gezonde, verse en biologische producten. Hun verschillende achtergronden en uiteenlopende kennis, smelten samen in het concept van ROOTS. Jørgen, oud marinier, is verantwoordelijk voor de inrichting van de winkel. De uitstraling is puur en natuurlijk, met veel hout, maar ook een tikje industrieel. De inrichting is simpel en veelal handgemaakt, passend bij hun ‘clean kitchen’. Verder hebben beide filialen beperkt plek om even te zitten: op de Amstelveense weg zijn er twee barretjes aan weerszijden van de zaak, aan de Heisteeg is er een eerste verdieping met een paar tafeltjes.

Vegetarisch smullen
Onder het mom: ’we serve food that your body loves’, serveert ROOTS een biologisch menu met vegan, glutenvrije en lactose vrije opties. In samenwerking met raw food chef Colette Nickerson, hebben ze het menu onder de loep genomen en aangepast naar een ‘raw food’ filosofie: zoveel mogelijk ‘hele’ en ‘echte’ producten, dicht bij de natuur en niet boven de 45 graden Celsius verwarmt (boven deze temperatuur verliezen de nutriënten en enzymen namelijk hun vorm en kost het ons lichaam veel moeite om deze te verteren). Nieuw op het menu is onder andere: de açai bowl met almond butter, mijn favoriet de ROOTS burger gemaakt van havermout en wortelpulp (leftovers van de sapjes), een smoothie die smaakt naar ‘salted caramel’ maar ook nog super goed voor je is en een rauwe vegan courgetti bolognese. Bestel je een cappuccino bij ROOTS dan krijg je heerlijke Bocca Coffee met zelf gemaakte notenmelk.

Wat mij betreft de meeste healthy take-away van Amsterdam!

ROOTS, Amstelveenseweg 164 en Heisteeg 8 Amsterdam, 020 370 9658 en 020 770 0450, rootsamsterdam.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je ervan vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
ROOTS: healthy take-away
Article Name
ROOTS: healthy take-away