Print Friendly, PDF & Email

Ken jij Rozey al? In de Rotterdamse Wijnhaven is een nieuw concept neergestreken dat wel heel aantrekkelijk is voor vega’s, vegan’s en liefhebbers van shared dining. Het bijzondere aan Rozey is het all-inclusive concept met food & drinks, dat betekent dat je onbeperkt kunt genieten van de drankjes en hapjes op de kaart voor één vaste prijs. Dit vega(n) walhalla wil je bezoeken bij je volgende bezoek aan Rotterdam!

All-inclusive by Rozey
Bij het all-inclusive concept van Rozey is onbeperkt vega(n) eten en drinken bij de prijs inbegrepen. Eigenlijk is het een heel makkelijk concept: je weet van te voren wat je gaat uitgeven, alleen nog niet precies wat je allemaal gaat proeven. Ik kan me ook voorstellen dat dit concept heel goed werkt voor groepen, zodat je geen minuut naar de rekening hoeft te kijken om deze te verdelen. Je bent nu ongetwijfeld benieuwd geworden naar de prijs, dus ik zal je niet langer in spanning houden. Op maandag t/m donderdag geniet een volwassene van een diner voor €32,50 en kinderen voor €17,50. Op vrijdag t/m zondag ben je voor een all-inclusive diner €37,50 per persoon kwijt.

Het interieur
Aan de Wijnhaven in Rotterdam, in de buurt van Blaak en de welbekende Markthal, vind je Rozey. De gevel van het ruime pand aan het water is kenmerkend door de hoge ramen die veel licht binnenlaten. De inrichting heeft niets, maar dan ook helemaal niets weg van een all-inclusive concept en we hebben dan ook geen buffet gespot. Wel hebben we bestelkaartjes waar je per ronde 2 gerechtjes p.p. kunt doorgeven én een grote open keuken waar je de keukenbrigade aan het werkt kunt zien. Door de goede voorbereiding oogt de keuken als een oase van rust, waar mooi gepresenteerde gerechtjes een voor een worden bereid. Als je om je heen kijkt, oogt de ruimte ook heel elegant. De zachte tinten groen en grijs die je op de muren ziet, komen mooi terug in de menukaart en het servies. De robuuste glazen met een knipoog naar het klassieke kristallen whiskeyglas maken het af.

Vegetarisch én veganistisch genieten!
Goed nieuws, alle gerechten bij Rozey zijn volledig vegetarisch! Daarnaast is ongeveer de helft van de gerechten niet alleen vega maar ook plantaardig, waardoor ook de vegan zijn hart kan ophalen. De vegan gerechten op de kaart staan aagegeven met een icoon, en voor het gemak zullen wij dat ook even voor je doen middels een ‘(v)’, om de vegan opties aan te duiden. En wie denkt dat vega(n) eten alleen geschikt is voor vegetariërs en veganisten, heeft het mis. De menukaart van Rozey is ontzettend divers en is een samensmelting van verschillende keukens. Zo vind je op de kaart o.a. zoete aardappelfrietjes met kerriemayonaise, maar ook een poké bowl (v), carpaccio van biet en mini ‘vis’ tortilla’s. Onze favorieten van het moment: broodje pulled jackfruit met coleslaw, krokante uitjes en BBQ saus (v) én de steak watermeloen met portjus en gerookte amandelen (v). En als toetje? Wij kunnen niet kiezen tussen bloedsinaasappelijs met een macaron (v) en Rozey garden met chocolade-aarde en framboos (v). Benieuwd naar de hele menukaart? Hier kun je alvast een kijkje nemen.

Rozey – Wijnhaven 85, 3011 WK Rotterdam – www.rozey.nl

Ben jij bij Rozey geweest om het vega(n) menu te proeven? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Rozey's: all-inclusive vega(n) dineren in Rotterdam
Article Name
Rozey's: all-inclusive vega(n) dineren in Rotterdam
Description
Ken jij Rozey al? Dit all-inclusive concept is wel heel bijzonder. Dit vega(n) walhalla wil je bezoeken bij je volgende bezoek aan Rotterdam!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!