Print Friendly, PDF & Email

De leukste plekjes ontdek je bij toeval. Zo ontdekte ik Het Ruiterhuys na een lange wandeling door de duinen van Bakkum. Een haast idyllisch restaurant, verscholen tussen de weilanden, bossen en nabij het strand. En reken maar dat je er lekker kunt eten.

Interieur
Het Ruiterhuys werd precies vijf jaar geleden opgericht door eigenaren Frank en Nikkie. Het restaurant is gevestigd in een grote, houten schuur en ademt een landelijk gevoel uit. Stevige eiken balken sieren het gebouw en het interieur bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen, waaronder hout en steen. Een grote open haard vormt het centrum van het restaurant. Strijk neer in de grote loungestoelen, of aan één van de tafeltjes ernaast. Zo knus als het binnen is, zo mooi is de omgeving van Het Ruiterhuys: weilanden, bossen en ander groen. Grenzend aan het gebouw is een verwarmd terras – waar de kippen vrij rondlopen – en misschien nog wel toffer: een heuse stal. In de stal vind je paarden en andere boerderijdieren. Leuk voor de kinderen natuurlijk, maar stiekem net zo leuk voor de volwassenen.

Bediening en gasten
Het Ruiterhuys is een echt familierestaurant. De stal en een speeltuintje maakt het een favoriete plek van veel kinderen (en terecht). Lange tafels zitten vol met ouders, enthousiaste kinderen en natuurlijk opa en oma. Maar we zien ook stelletjes die romantisch samen een toetje delen en vriendinnen die al kletsend een tweede kopje thee bestellen. Wij worden geholpen door een vrolijke jonge vrouw. Ze kent de menukaart van voor tot achter en weet ons van alles te vertellen over de verschillende gerechten. Zoveel keuze!

Vegetarisch smullen
Er staat zoveel lekkers op de menukaart dat we even nodig hebben om te besluiten. De beide eigenaren van Het Ruiterhuys zijn vegetarisch en hebben duidelijk hun best gedaan om verschillende originele vegetarische gerechten op de kaart te zetten. Keuze genoeg dus! De dame raad ons een duo van geitenkaas aan, evenals de gevulde geroosterde tomaat. We nemen haar advies graag aan. Het duo van geitenkaas blijkt te bestaan uit twee gerechtjes met deze milde kaassoort: een mini geitenkaasje en een geitenkaasbitterbal met nootjes en honing. Heerlijk! Ook de gevulde tomaat valt goed in de smaak. Over het hoofdgerecht hoeven we niet lang te denken: tajine en vegetarische saté. Bij dit laatste gerecht heb ik alles opgegeten, tot de laatste kruimel. De saté is gemaakt van vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager en wordt geserveerd met satésaus, cassavechips en frietjes. De saté mag er dan niet zo sexy uitzien, maar is wel verdraaid lekker: rijke smaken en een goede structuur. Als vegetariër heb ik dit gerecht nooit eerder gegeten en ik vind het gaaf dat ik het nu eens kan proberen. Hoewel we beide na twee gangen eigenlijk al vol zitten besluiten we het toetje niet over te slaan. Zonde, zo vinden wij. Ik kies voor een dessert genaamd ‘de zoete verleiding’. Cookie-ijs met aardbeien, meringue, pistache nootjes en witte- chocolade schotsen. Hoe lekker klinkt dat!

Kortom: wij hebben een heerlijke avond gehad bij dit geweldige restaurant. Hier ga je heen om een avondje te genieten van originele vegetarische gerechten, de mooie omgeving en de vriendelijke bediening. Niets dan lof voor Het Ruiterhuys.

Het Ruiterhuys – Heereweg 83 – Castricum – www.hetruiterhuys.nl

Summary
Restaurant Het Ruiterhuys
Article Name
Restaurant Het Ruiterhuys
Description
Het Ruiterhuys: een idyllisch en knus restaurant midden in de natuur van Bakkum. En reken maar dat je er lekker kunt eten.
Author