&Samhoud Streetfood + UITNODIGING
Isabel Boerdam

&Samhoud Streetfood + UITNODIGING

vrijdag 21 augustus 2015
Bij &Samhoud Places gaat het niet alleen om eten, maar om eten met een visie. Hun slogan luidt: Together we build a brighter future. 
We give gastronomy to the world by inspiring and connecting people. Hierbij hoort natuurlijk het bekende twee-sterrenrestaurant waar ik op 6 september de eer heb mijn lezers uit te nodigen voor een hippe vegetarische sterrenlunch, maar ook het streetfood concept op de begane grond van het restaurant. Dit is het betaalbare en toegankelijke voorportaal van het sterrenrestaurant, gekenmerkt door internationaal en werelds menu.

Gastronomische wereldreis
&Samhoud Places Streetfood is een soort van ‘brasserie-concept’ letterlijk gelegen onder het twee-sterren-restaurant &Samhoud Places. Hiermee brengt &Samhoud hun visie van gastronomie en verbinding naar het brede publiek. In plaats van een uitgebreid menu kan je hier ook kiezen voor een hoofdgerecht en een scala aan bites. Chef Moshik Roth laat zich voor het menu inspireren door gerechten uit de hele wereld. De kaart is dus een verrassende verzameling van smaken uit Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Zowel in het sterrenrestaurant als bij &Samhoud Places Streetfood loopt ‘innovatie met groente’ als een rode draad door het menu.

Streetfood & groente
Het menu is een interessante verzameling van smaken en sferen die je normaal niet snel zou combineren maar tezamen wel een inspirerende kijk geven op de wereldwijde gastronomie. Zo genoot ik van dim sum gevuld met shiitake en bamboe, een Mexicaanse tortizza met ijs van tomaat en basilicum, tarte flambee met prei, parmezaanse kaas en micro sla, een Vietnamese springroll gemaakt van rijstpapier met groenten, sesam en een pittige saus, een typisch gerecht uit Jeruzalem met geroosterde bloemkool, tabouleh, hummus tahini, baba ganoush en pita brood. Naast al deze kleinere wereldse gerechten kan je hier ook gewoon een ‘ordinaire’ burger bestellen maar dan op basis van de tomaat: de &Tomeato, op een bolletje met sla, tomaatje, tomatensaus en cheddar. Zo simpel. Het menu heeft dus echt voor ieder wat wils en geeft een inkijkje in wat &Samhoud gastronomisch allemaal op de kaart kan zetten.

&Samhoud twee-sterren ervaren?
Ben je niet alleen nieuwsgierig naar het Streetfood-concept maar wil je ook dolgraag het twee-sterren-restaurant van &Samhoud Places ervaren? Dan is dit je kans! Begin volgende maand bestaat De Hippe Vegetariër 2 jaar en daarom heb ik de eer mijn blog-verjaardag op zondagmiddag 6 september vanaf 12.30 te vieren met een vegetarische sterrenlunch van Moshik Roth, exclusief voor mijn lezers! Na afloop ga je naar huis met een waanzinnige goodiebag ter waarde van ruim 75 euro vol met mijn favoriete foodie producten. Alle details zijn te lezen in dit blog. Ik wil je van harte uitnodigen! Aanwezig zijn? Koop dan tijdig je kaartje via deze link, want de plaatsen zijn beperkt.

Alvast de voorpret delen? Meld je aan op het Facebook-event ‘Verjaardag De Hippe Vegetariër in &Samhoud Places’ en praat mee met #verjaardagDeHippeVegetarier

&samhoud places streetfood, Oosterdokskade 5, 020 260 2094, www.samhoudplaces.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

      


     


     


     

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Super leuke blogpost Isabel. Word er helemaal hongerig van;).

12:17 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.