Print Friendly, PDF & Email

Een zaakje waar je niet zo snel zou komen als je het niet kent of er niet van gehoord hebt. Het verschuilt zich achter een nietszeggend groen luifeltje op de hoek van de singel en ziet er doodgewoon uit. Toch zit het er altijd propvol, zomers wordt er zelfs op de stoep gezeten en niet voor niets: de meeste beste broodjes van Amsterdam.

Het interieur
Het interieur van Singel 404 is weinig bijzonder, houten tafeltjes met houten stoeltjes, wat decoraties aan de wand en hier en daar een bloemetje. Niemand die daar naar kijkt echter want iedereen is veel te druk bezig zich te concentreren op hun reusachtige broodje dat eruit ziet als een glimlach op een bord. Een groot pluspunt aan het interieur is het terras, dit zit op een super leuk hoekje van de singel en de negen straatjes en is zomers altijd fijn (en vol). Daarom schroomt niemand om met alleen een stoel of zo mogelijk zelfs op een kistje op de stoep aan te schuiven. Want het is het waard.

De bediening
Bij Singel 404 werken allemaal leuke jonge dames die zelf ongetwijfeld ook dol zijn op de broodjes. Het is een vrolijke losse boel, echt een Amsterdamse studentensfeer ook al is het publiek veel gemêleerder dan dat. Er wordt veel gelachen en hard gewerkt. Ondanks dat de meisjes regelmatig in het rond moeten vliegen met broodjes en koffies blijven ze (bijna) altijd lief. En als de stress het dan een keer overneemt maakt het langverwachte broodje dat meer dan tien keer goed.

Het publiek
Singel 404 is echt een tentje voor iedereen er valt geen pijl te trekken op het publiek dat hier dagelijks zijn broodje eet. Studenten (veel!), werknemers, dagjesmensen, toeristen, gezinnen, freelancers, moeders met kinderen, Amsterdammers, niet-Amsterdammers, eigenlijk iedereen die van brood houdt en moet lunchen. Kortom, de hele wereld. En dat maakt Singel 404 juist zo leuk.

Het eten
Ge-wel-dige broodjes, de meeste beste broodjes van Amsterdam. Dat is de kracht van Singel 404. Wit, bruin, bagel, panini, warm of koud en alle combinaties denkbaar. Ze hebben een menukaart waarin de broodjes genummerd worden tot zeker 75 stuks, op volgorde van hoofdingrediënt. Kortom, vijf varianten met geitenkaas (gesmolten, niet gesmolten, met honing, of spek of allebei), vijf varianten met mozzarella, vijf varianten met kaas (oud, jong, belegen), twee toppers met hüttenkäse (jullie weten het, halleluja hüttenkäse, mijn ultieme favoriet) en wie weet wat ik allemaal nog vergeet te noemen. Ie-der-een zal hier zijn lievelingsbroodje vinden op de kaart, dan is het alleen nog een kwestie van kiezen…

De rekening
De broodjes zijn gemiddeld 6,50 per stuk maar dan heb je ook een maaltijd waar je u tegen zegt. ‘Dat scheelt weer bij het avondeten!’ riep het bedienende meisje vrolijk tegen mij en zo is het ook. Kortom, je kan het broodje ook gerust samen delen zonder bang te hoeven zijn voor een kleine lunch, al verzeker ik je dat het broodje eigenlijk te goed is om een hap te missen. Koffie en thee is nog lekker 2,25 dus zo ben je voor minder dan 10 euro helemaal klaar (en vol). Doen!!!

Singel 404, Singel 404,
020 428 0154, geen website hoe heerlijk is dat

Restaurant - Singel 404     Restaurant - Singel 404

Restaurant - Singel 404Restaurant - Singel 404

Restaurant - Singel 404Restaurant - Singel 404

Summary
Singel 404: een glimlach op een bord
Article Name
Singel 404: een glimlach op een bord