Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Restaurant Sinne bevind zich in een onopvallend pandje aan de ceintuurbaan van Amsterdam naar filmhuis Rialto. In een leuke stijlvolle zaak met een gemoedelijke sfeer word je uitgenodigd om ouderwets te smullen, knus en bourgondisch te genieten, met een Michelin Ster op de koop toe. Best of two worlds!

Het interieur
Wanneer ik zeg dat Sinne niet de uitstraling heeft van een Michelin Sterrestaurant bedoel ik dit alleen maar goed. Het is een vrij smal en diep restaurant met een fijne uitstraling, leuke design details, een goede akoestiek en een gemoedelijk sfeer van genieten. Het restaurant heeft een stoere brickstone muur, afgewisseld met luxe houten tafels, een strakke bar, gekke moderne kunst en karakteristieke hanglampjes. Geen linnen op tafel, geen meters afstand. Wat dat betreft had het een goed buurtrestaurant kunnen zijn, en dat is het ook, maar dan met een sterrenkeuken.

De bediening
Sinne wordt gerund door een stel: zij is de onovertroffen gastvrouw, hij zorgt voor de culinaire kunst in de keuken. Dit zorgt voor een hele stabiele, passievolle basis waar Sinne op drijft. Daarnaast wordt het kleine team aangevuld met liefhebbers en experts, professionals die weten wat ze doen, de keuken kennen en meer zijn dan vriendelijk en gastvrij alleen. Een top team!

Het publiek
Bij Sinne komt een fijn publiek. Gevarieerde mensen, niet te veel pakken of poespas, want dat is niet nodig en dat voel je. Iedereen komt een fijne avond hebben, goede gesprekken voeren, lekker eten. Zelf zou ik iedereen kunnen meenemen naar Sinne: van een romantische avond met m’n lief, tot een familiedinertje met oma erbij, vader-dochter-avond of bijkletsen met vriendinnen. Heerlijk laagdrempelig op de goede manier!

Het eten
Bij Sinne kennen ze niet zoiets als ‘liflafjes’. Zoals je bij het ene restaurant na zeven gangen net een beetje gevuld begint te raken, zo had ik bij Sinne na vier gangen plus amuses bourgondisch goed gegeten. De gerechten zijn behoorlijk rijk met romige kazen, botersauzen, deegjes en purrees. Echt een aanrader voor iedereen die niet houdt van half lege borden in restaurants. Voor mij mag het wel wat lichter, frisser en met meer aandacht voor de groente, maar dat is persoonlijk en soms ik het ook weleens heel lekker om op deze manier te smullen. Bovendien, als je het weet: geen aanval op het brood dus!

Vegetarische smullen
Bij Sinne hebben ze een overzichtelijke menukaart met drie voorgerechten, drie tussengerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts, allemaal vis, vlees of vegetarisch. Zo begon ik met een geitenkaasgerechtje met een crumble van noten en zuurdesembrood, gemarineerde biet en een bietenvinaigrette. Als tussengerechtje knolselderij van de bbq met hazelnoot, hollandaise saus, limoen en truffel. Als hoofdgerecht vervolgens huisgemaakte ravioli met pompoen, pecorino, macademia noten en een saus van gerookte knoflook. Tot slot een verleidelijk dessert met chocolade, karamel en mandarijnsorbet (voor de echte chocolovers: Sinne’s snickers met chocolade, gezouten pinda’s en roomijs van gezouten caramel).

De rekening
Bij restaurant Sinne kan je kiezen tussen 3, 4, 5 of 6-gangen voor respectievelijk 35 euro, 43 euro, 51 euro of 60 euro. Je kan de avond dus zo lang en zo bont maken als je zelf wil. Daarnaast hebben ze geweldige wijnen per glas beschikbaar (zeker even vragen aan de gastvrouw), in verschillende prijsklassen en voor iedereen wat wils. Waar voor je geld!

Sinne, Ceintuurbaan 342 Amsterdam, 020 682 72 90, www.restaurantsinne.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_7899      IMG_7900

IMG_7912      IMG_7916

IMG_7920      IMG_7924

IMG_7932      IMG_7910

Summary
Sinne: best of two worlds
Article Name
Sinne: best of two worlds