...

Bijzonder dineren bij pop-up restaurant SterkWater

door | 17 mrt 2023 | De Hippe Vegetariër, Diner, Extra bijzonder, Hotspots

Print Friendly, PDF & Email

Als je op zoek bent naar een unieke eetervaring, dan is dineren in een fort een absolute aanrader. Het is niet alleen een kans om te genieten van heerlijk eten, maar ook om een stap terug te nemen in de tijd en de geschiedenis van Nederland te ervaren. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis met pop-up restaurant SterkWater. Dit voorjaar zal dit reizende restaurant langs de forten van de Stelling van Amsterdam gaan, beginnend bij Fort Abcoude. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke avond uit, bijzonder dineren in een fort is een ervaring die je niet wilt missen. Lees verder en ontdek wat wij ervan vonden!

 

Reizend restaurant SterkWater

Ontdek de wereld van pop-up restaurant SterkWater en laat je verrassen! Het restaurant staat bekend om haar bijzondere locaties, van kastelen en bunkers tot andere historische plekken langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Utrecht en Noord-Brabant. Maar dit voorjaar verplaatsen ze zich naar de Stelling van Amsterdam, waar ze de drie forten van Fort Abcoude, Muiderslot en Fort Spijkerboor omtoveren tot sfeervolle eetgelegenheden. De Stelling van Amsterdam is een bijzonder verdedigingswerk dat maar liefst één miljoen Nederlanders kon beschermen tijdens oorlogstijd. Met 46 forten, dijken en sluizen was het een gigantisch bouwwerk dat een derde van de Nederlandse bevolking kon beschermen in onze hoofdstad. Tijdens de nieuwe edities van SterkWater ontdek je deze geschiedenis en ontdek je de bijzondere verhalen die erachter schuilgaan. Het eerste fort dat centraal staat is Fort Abcoude, het oudste fort (1885) van de Stelling van Amsterdam en bereikbaar via een romantisch pontje. Dit was het fort waar wij een bezoekje aan mochten brengen.

 

Sfeer en locatie

Het dineren op deze fantastische locatie geeft de beleving van ons bezoek een extra dimensie. Zoals eerder vermeld werden wij met een trekpontje naar de overkant gebracht, waarna we een rondje liepen rondom het mysterieuze fort en de oude slaapvertrekken van de soldaten en omringende natuur bekeken. Een echte ontdekkingsreis in de wereld van de voormalige ‘bewoners’ van het fort. Het 5-gangendiner vond plaats in het oude kruitmagazijn, wat zorgde voor een mysterieuze sfeer. Heb jij al eens op zo’n unieke locatie gedineerd? Wij wel! Gedurende de avond konden wij een audiotour doen langs de kleine gangetjes van het oude kruitmagazijn en was er een tweetal muzikanten die de sfeer er inbrachten! Lees snel verder om te lezen wat wij aten bij pop-up restaurant SterkWater.

 

Het menu

Het menu bij pop-up restaurant SterkWater is een vaststaand menu en kan op aanvraag vegetarisch worden gemaakt. Voor het menu wordt gekeken naar de locatie en de geschiedenis. Bij elke gang werd een bijpassende wijn geschonken, of een bijpassend mocktail. Dat laatste vonden wij een erg goede toevoeging voor de gasten die geen alcohol wilden drinken. Wij hebben er een paar geproefd en ze waren stuk voor stuk erg lekker! Wij begonnen de avond met een gerecht van aardpeer en boerenkool. De soldaten konden vroeger uiteraard flink wat kracht gebruiken, daar is dit gerecht op geïnspireerd. Wij vonden dit gerecht erg lekker en smaakvol. Een goede start van de avond!

Zoals je misschien weet ligt een groot deel van de Stelling van Amsterdam in de Zaanstreek. Onze tweede gang was dan ook een Zaanse mosterdsoep met kruidenschuim, gemaakt van kruiden uit de ‘tuin’ van het fort. Een super romige soep die onze pupillen op scherp zetten! Als tussengang kregen wij een een rouleaux van bospaddenstoelen geserveerd. Nogmaals zo’n gerecht waar onze smaakpupillen werden geprikkeld. Een lekkere, romige mix van bospaddenstoelen geserveerd met kiemgroenten. Hier werd een jus van daslook aan toegevoegd, wederom geplukt uit eigen tuin! Als hoofdgerecht kregen wij een aubergine gevuld met muhammara en fetakaas. Uiteraard smaakte ook dit weer erg lekker. Wel vonden wij dit een ietwat ‘simpel’ gerecht in vergelijking met de vorige gangen. Alle gangen werden geinspireerd op een bepaald verdediginselement, waarbij het laatste element nog niet werd verklapt. De lichten in de zaal ging uit en het was tijd om de aan te kondigen dat de soldaten moesten vuren. Het toetje: Creme Brulee! Een klassieker als het gaat om toetjes en een leuke verwijzing naar dit verdedigingselement.

 

Al met al…

Ben jij toe aan een unieke, culinaire ervaring? Dan is het zeker tijd voor jou om een bezoek te brengen aan het pop-up restaurant SterkWater. Een super gave ervaring, met ook nog eens een gratis geschiedenisles! Wij raden het iedereen aan om hier eens een bezoekje te brengen, maar wees snel: een pop-up restaurant is er niet voor lang.

Pop-up restaurant SterkWater – Reizende locatie – https://www.sterkwater.nl/

Heb jij al eens gedineerd in een oud fort? Of ben jij wel eens eerder bij een pop-up locatie van SterkWater geweest? Laat ons weten wat jouw ervaring was. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Bijzonder dineren bij pop-up restaurant SterkWater
Article Name
Bijzonder dineren bij pop-up restaurant SterkWater
Description
In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis met pop-up restaurant SterkWater waar wij dineren in een eeuwenoud fort. Lees het snel!
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt