Sophie Kattencafé: gezellig vega(n) lunchen tussen de katten
Sien van Tol

Sophie Kattencafé: gezellig vega(n) lunchen tussen de katten

zaterdag 10 oktober 2020
Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Sophie Kattencafé in Leiden. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder of lees ons blog op de site van Lekker Vega!

Het interieur
In het centrum van Leiden vind je een schattig café dat helemaal is ingericht voor onze favoriete harige vriendjes. Je kunt er terecht voor een kopje thee, koffie, of een kopje van een van de acht katten. Je ziet bij aankomst meteen dat dit geen gewoon café is, voor het raam aan de straatkant spelen of slapen een paar katten en de voorkant van het café trekt dan ook meteen de aandacht bij veel voorbijgangers. Bij binnenkomst kom je eerst terecht in een soort kooi, hier moet je aanbellen en komt de eigenares vriendelijk opendoen. Deze constructie is zo gemaakt zodat de katten niet naar buiten kunnen glippen. Bovendien klimmen de katten graag op de kooi, zo kunnen ze uit de hoogte op de bezoekers neerkijken, en dat doen katten natuurlijk maar al te graag! Het café is erg gezellig ingericht. De muren bestaan uit houten planken, geschilderd in pastelkleuren zoals roze en mintgroen. Het interieur in combinatie met de katten geeft je echt een huiskamergevoel!Bediening en publiek
De eigenaresse van het café, Chantal, is erg gastvrij en bedient alle gasten met een lach. Je kunt zien dat ze ontzettend veel plezier heeft in haar werk en dat ze alles doet om de katten het naar hun zin te maken. Ze vertelt ook dat dit echt het thuis van de katten is, en dat gasten hier op bezoek zijn, niet andersom. Het is opvallend dat er veel vaste gasten in het café komen. Chantal vertelt dat veel bezoekers graag weer terugkomen voor de katten en dat ze favorieten hebben. Ook komen er voorbijgangers die na het zien van de katten achter de ramen nieuwsgierig zijn. De katten worden veel geaaid en er wordt veel met ze gespeeld door kinderen. De katten hebben een cat only zone, die ze kunnen bereiken door een holletje in te gaan, maar daar komen ze volgens Chantal eigenlijk nooit. Ze hebben het met de bezoekers dus ontzettend naar hun zin!

Vega en vegan gerechten
Niet alleen de katten maken het café de moeite waard om te bezoeken, het menu is dat zeker ook! Op de menukaart staan gezonde sapjes, warme dranken en ontbijt- en lunchgerechten die je de hele dag door kunt bestellen. Ook is er keuze uit lekkere gebakjes, zoals red velvet, bananenbrood en een katten cupcake. Op de ontbijtmenukaart staan onder andere fluffy pannenkoeken met citroen-maanzaad saus en vers fruit, een smoothiebowl en een croissant met huisgemaakte jam. Je kunt ook kiezen voor een tosti kaas met chutney of tosti feta. En wat heel bijzonder is: bijna elk gerecht is vegan te verkrijgen! Ook het lunchmenu bestaat uit vega en vegan gerechten. De meest bestelde gerechten zijn de clubsandwich met vegan kipfilet en bacon, en de Chloe’s special - twee vegetarische kroketten op brood. Ook kun je bij het café zelfs terecht voor een borrelhapje, zoals nacho’s of vegetarische bitterballen.Bijzondere ervaring
Het is al een bijzondere ervaring om met een kat op schoot in een café te zitten, maar het eten is zeker ook bijzonder lekker! We namen een chai latte en een sapje, de pink panther. Dit sapje is gemaakt van framboos, bietjes, aardbei, banaan, citroen en perensap. Echt heerlijk! Je proeft de subtiele smaak van de bietjes, dit zal vast ook een heerlijk drankje zijn voor in de winter. Als lunch kozen we de vegetarische kroketten op brood en de clubsandwich. De kroketten, die erg lekker waren, werden geserveerd met twee dikke plakken brood en grove mosterd. De clubsandwich stal de show: drie royale sneden brood met vegan kip en bacon, avocado, truffelmayonaise en pesto. De vegan kip en bacon waren erg lekker en maakten de sandwich tot een echt luxe lunch.

Het veelzijdige menu zal zeker in de smaak vallen bij alle kattenliefhebbers, en ook als vegan kun je hier voor een heerlijke lunch terecht. Het is een bijzondere en leuke ervaring om je lunch met een kat op schoot (of op tafel) te eten. Je kunt duidelijk zien dat de katten het hier erg naar hun zin hebben, en dat is natuurlijk het belangrijkste!

Benieuwd of er een restaurant bij jou in de buurt het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft? Je vindt alle restaurants hier!

Sophie Kattencafé – Haarlemmerstraat 241, 2312 DR Leiden – www.sophiekattencafe.nl

Ben jij bij Sophie Kattencafé geweest om het vega(n) menu te proeven en de katten te knuffelen? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.