Print Friendly, PDF & Email

Op een rustig pleintje aan de Borneostraat in Amsterdam Oost ligt Studio/K. Een fijn filmhuis waar je ook nog een bijzonder goed blijkt te kunnen eten. De bijzondere menukaart heeft heel veel aandacht voor vegetarisch en veganistisch, en dan zien de gerechten er ook nog eens tip top uit. Een aanrader voor, na én zonder film.

Het interieur
Het interieur van Studio/K is een geweldige verzameling van snuisterijen. Een verscheidenheid aan vrolijke plafondlampen, allerlei gekleurde stoelen, industriële afvoerbuizen en simpele houten tafels. Een typisch theatercafé met kaarsjes op tafels en op alle wanden herinneringen aan gezellige avonden: van discolampjes tot filmposters. Echt een knusse plek van top tot teen.

De bediening
De bediening van Studio/K past helemaal in de sfeer. Vlotte, jonge studenten, allemaal aardig, zonder poespas. En terwijl studenten achter de bar niet altijd garantie zijn voor succes, doen ze het hier ontzettend goed. Heel geïnteresseerd, geduldig, oplettend en dan kunnen ze ook nog iets vertellen over de kaart, de wijn en het eten. Een compliment waard!

Het publiek
Ik ben dol op het publiek van filmhuizen. Altijd een bijzondere verzameling mensen die veel mooie verhalen met zich mee dragen en vaak een bovengemiddelde interesse hebben in cultuur. Hoewel lang niet iedereen in het restaurant van Studio/K voor de film komt, is het toch veelal dit fijne publiek. Leuke, lokale, bescheiden mensen. Echt een sfeer waarin iedereen zich thuis voelt.

Het eten
Boven iedere verwachting van eten bij een filmhuis, is het eten bij Studio/K – ongeacht de film – een bezoekje waard! De menukaart van Studio/K staat bovendien vol met gerechten geschikt voor vegetariers en veganisten. Zo hebben ze maar liefst twee vegetarische voorgerechten en drie hoofdgerechten! Denk vooraf aan een bloemkoolsoep met gepofte knoflook, amandel en witte druiven, of gestoofde peer met drie kleuren peen, walnoten-kruidnagel tuille en blauwe kaas. Of als hoofdgerecht geroostede artisjokken met quinoa, kingboleet, bietjes en een creme van tomaat en aubergine, of een vegetarische burger van rode biet met zwarte bonen, of een vega gnochi di patate al pomodoro. Allemaal super pure ‘slow’ gerechten die zijn opgemaakt met oog voor detail: cinema culinair! Je kan je diner afmaken met een speciaal vegan dessert: mille-feuille met chocola en avocodo creme. Of een kokos panna cotta of sticky toffee. Mmm…

De rekening
Bij Studio/K betaal je lekkere filmhuisprijzen voor een super kwaliteit! 5 tot 7 euro voor het voorgerecht, 11,50 tot 15 euro voor het hoofdgerecht, en 5 euro voor een dessert. Ook kan je kiezen voor het filmarrangement waarbij voor 21 euro geniet van de film en een weekgerecht. Zeker doen dus! Met én zonder film.

Studio/K, Timorplein 62 Amsterdam, 020 692 0422, www.studio-k.nu

IMG_8082      IMG_8089

IMG_8093      IMG_8095

IMG_8101      IMG_8099

Summary
Studio/K: slow & vegan
Article Name
Studio/K: slow & vegan