...

‘t Zusje: avondvullend Bourgondisch genieten

door | 1 nov 2019 | Arnhem, Breda, Den Haag, Diner, Eindhoven, Gewoon genieten, Hotspots, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Venray

Print Friendly, PDF & Email

Dit restaurant heeft als motto ‘lekker Bourgondisch genieten’ en doet deze spreuk zeker eer aan. Oorspronkelijk is het geen vegetarisch restaurant, maar uiterst geschikt voor vegetariërs. Ze hebben er namelijk naast het menu keuze uit een hele groene kaart! Het hoofdthema is tapas maar op de kaart zijn invloeden uit verschillende wereldkeukens te vinden. ’t Zusje is een restaurantketen die op dit moment is gevestigd op 28 locaties. Grote kans dus dat er een Zusje bij jou in de buurt zit!

Concept
Wat ‘t Zusje zo bijzonder maakt is haar eigenzinnige manier van het eten bestellen. Je krijgt namelijk per groepje een bestelkaart, en kruist hierop aan welke gerechten van de menukaart iedereen wil. Dit gebeurt in rondes, en elke ronde mag iedereen twee gerechtjes bestellen. Tip: Als je met een hele grote groep bent, lever dan de bestelbriefjes tegelijkertijd in, zodat steeds iedereen op hetzelfde moment kan eten! De gerechten zijn steeds heel klein, je kunt hierdoor meerdere voor- en hoofdgerechten proberen. Doe mij maar de de lasagne én de paddenstoelen risotto alstublieft! Dat kan hier gewoon. Ook is mogelijk om op elk moment dessert te bestellen! Twee verschillende per beurt, Heaven!

Rondje groen
’t Zusje heeft een uitgebreid menu, maar wij bestelden natuurijk alleen van de vegetarische kaart; rondje groen genoemd. Ook het kaartje waarop je deze besteld is groen en staat los van de ‘normale’ kaart; heel handig, want zo hoef je niet bang te zijn dat je iets kiest wat niet vegetarisch is! De gerechten zijn lekker afwisselend, van de wakamé salade tot een geitenkaasje met stoofpeer als voorafje. Ons favoriete hoofdgerecht was de tortellini gevuld met pompoen en salie met truffel kaassaus en gekarameliseerde zuurkool.

 

Interieur
De aankleding van het restaurant oogt erg verzorgt. Het heeft iets sfeervols uit vroegere tijden, met wat brocante invloeden, te zien aan de gouden muurlampen, kroonluchters en roodgeverfde muren vol met klassieke schilderijtjes met verschillende omlijstingen. Toch heeft ook ook iets moderns en luxueus. Dit is vooral te zien aan het exterieur. De voorgevel is strak en helemaal zwart, met vierkante vuurkorven en marmeren pilaren. Ook de bar is erg strak. Over de indeling is goed nagedacht, er zijn meerdere kleine tafeltjes om met zijn tweeën te dineren, en meerdere grote tafels om grote groepen op te vangen.

Ambiance
Een goede sfeer is minstens zo belangrijk als het eten, en dat is iets wat dit restaurant ook duidelijk uitdraagt. Het personeel was dan ook erg vriendelijk en deed erg hun best om het ons naar de zin te maken. Lekker lang tafelen is hier het uitgangspunt. Doordat je kleine porties per keer bestelt, kun je hier veel tijd spenderen met eten en kletsen, heel gezellig. Natuurlijk is het het gezelschap waarmee je uit eten gaat wat de avond maakt, maar dit restaurant maakt dit wel mogelijk! Het is geen hap slik en weer weg concept. Zorg dus wel dat je de tijd hebt als je hier gaat eten. Doordat je met de hele tafel beslist over wat er gegeten gaat worden, is het bestellen echt een sociale experience en is er veel interactie over de gerechtjes die je allemaal wil proberen. Een echte aanrader voor een groep, of juist een intiem diner om elkaar beter te leren kennen. Vleesliefhebber óf vegetariër, iedereen kan hier terecht!

‘t Zusje – diverse steden – www.zusje.nl

Ben jij wel eens bij het ‘t Zusje geweest? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
't Zusje: avondvullend Bourgondisch genieten
Article Name
't Zusje: avondvullend Bourgondisch genieten
Description
Wij bezochten de hotspot restaurant 't Zusje in Hilversum en probeerden de groene tapas kaart uit. Bourgondisch genieten, lees hier de hele review!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt