Print Friendly, PDF & Email

5/5 - (2 stemmen)
Alle Poké bowl- fanaten opgelet! Want de Temakery in Amsterdam is de ultieme plek voor rijk gevulde, vegetarische poké bowls. Geen zin om lang te tafelen, maar wel in een lekkere, gezonde hap voor onderweg, een lunch voor op je werk, of gewoon omdat je geen zin hebt om in de keuken te staan? Ga dan zeker langs de Temakery. Ik ben fan van dit concept, hieronder lees je waarom!

Interieur
De Temakery is gelegen in een van de meest levendige studentenbuurten van Amsterdam, De Pijp. In deze buurt kan je uren rondstruinen, met heerlijke terrasjes, werkelijk elke denkbare keukens, waaronder de Temakery in de Ferdinand Bolstraat waar je terecht kunt voor Koreaanse, Vietnamese en Thaise lekkernijen. Voor het interieur is inspiratie opgedaan in steden als Londen en New York. Frisse kleuren, Scandinavische belichting, een wand vol met planten en natuurlijk de counter met alle groenten, dressings en tofu zorgen voor een cozy sfeer. Naast dat de mogelijkheid om het eten mee te nemen, voor bijvoorbeeld een lunch in het dichtbijgelegen park zijn er ook een aantal hoge tafels en stoelen om het rustig in de Temakery te eten.

Bediening en gasten
Het personeel is heel gastvrij en relaxed. Ze helpen je goed achter de counter bij het kiezen van ingrediënten voor het samenstellen van jouw perfecte poké bowl. Voor veganisten en vegetariërs hebben ze verscheiden groente en rauwkost, en als toevoeging tofu stukjes en een vegetarische dressing. De eigenaar van de Temakery is vriendelijk en bovenal heel trots op zijn eigen zaak. Hij staat open voor een gezellig praatje over zijn producten en gerechten, hij praat hier namelijk met veel passie over!

Vegetarisch smullen
Wij werden uitgenodigd om de vegetarische gerechten van de menukaart te komen proeven. De menukaart van de Temakery is zeer divers. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Temakery’s choice, waarbij ze voor de vegetariër en veganisten de speciale Veggie bomb hebben. Deze Veggie bomb ingrediënten zijn zowel voor de vegetarische poké bowl als voor de sushiroll, bestaande uit quinoa, tofu, mixed greens, Japanese Pickles, Cherry Tomatoes, Red Onions, Corn, Oxtheart Cabbage, Sauce Wafu en Crunchy Wonton Crips. Kies eerst je basis zoals quinoa, rijst of een rijstvel en maak hem dan af met diverse ingrediënten als avocado, tofu en een huisgemaakte saus, et- voila! Jouw favoriete vegetarische bol wordt in een handomdraai voor je neus klaargemaakt.

Daarnaast is er ook keuze uit een divers ‘on-te- side’ gerechtjes. Op de menukaart staan deze hapjes onder: Sides from our kitchen. Zo hebben ze bijvoorbeeld de huisgemaakte wakame salade, edamame bonen, miso soep, of de homemade kimchi. Kimchi is een traditioneel recept uit de Koreaanse keuken. De kool wordt gemengd met zout, waarna het fermentatieproces begint. Kimchi is heerlijk naast de pokébowls en sushirols en bovendien super gezond. Aanrader!

Temakery, Ferdinand Bolstraat 128, 1072LR Amsterdam, temakery.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Temakery in Amsterdam voor verse vegetarische Poké bowls
Article Name
Temakery in Amsterdam voor verse vegetarische Poké bowls
Description
Alle Poké bowl- fanaten opgelet! Want de Temakery in Amsterdam is de ultieme plek voor rijk gevulde, vegetarische poké bowls. Ik ben fan van dit concept, hieronder lees je waarom!
Author