Print Friendly, PDF & Email

Verfijnde gerechten, kaarsjes aan, vrolijke deuntjes op de achtergrond. Dat klinkt als een perfecte avond hè? Ook nu we onze favoriete restaurants niet meer kunnen bezoeken, is het belangrijk om onszelf af en toe te verwennen. En hoe kan dat nou beter dan met een vijfgangen fine dining menu in je eigen thuisrestaurant. Met behulp van The Lemon Tree maak je van je huiskamer een intiem restaurant!

Fine dining @home
Pak je mooiste tafelkleed uit de kast, haal wat bloemetjes in huis, zet de wijn koud en tover je ‘speciale gelegenheden’ servies weer eens tevoorschijn. Wij ontdekten dé perfecte manier om fijnproevers te verwennen, namelijk met de LemonBOX van The Lemon Tree. Voor alle vegetariërs (en flexitariërs) bereiden de chefs culinaire gerechten waarvan je met je familie, geliefde of huisgenoten kunt genieten. Een bijzonder uitje, alleen dan thuis!

Hoe werkt het
In de LemonBOX zitten alle ingrediënten om je thuis in de Lemon Tree sferen te begeven. Elke gang zit verpakt in een apart doosje, zodat je precies weet wat bij elkaar hoort. De chefs Stan, Valentijn & Kevin hebben alles voorbereid, zodat we het thuis alleen hoeven af te maken en mooi hoeven op te dienen. Easy it is! Scan de QR code met je telefoon en de how-to-video’s verschijnen gelijk in beeld. In een paar minuten tijd laten de koks stap-voor-stap zien hoe je de gerechten kunt afmaken en mooi kunt presenteren. Om het af te maken krijg je ook een playlist met vrolijke deuntjes die super goed passen bij een echte Chef’s table avond. De LemonBOX is te bestellen op vrijdag, zaterdag en zondag. Je kunt de box dan bij het restaurant in Deventer ophalen, maar als het ophalen echt niet lukt, bezorgen ze het (tegen een kleine vergoeding) ook bij je thuis. Er zijn nu drie verschillende boxen verkrijgbaar: de classic voor €47, de VIP voor €100 (met bijpassende wijnen en aperitief) en de Kids box voor €15.

De gerechten
We hadden van te voren aangegeven dat we vegetarisch eten, daarom kregen we een speciaal aangepast menu. We genoten van vijf gangen waarin verschillende soorten groenten de hoofdrol spelen. Het eerste gerecht was ravioli van koolrabi met schapenkaas. De ravioli bestond uit flinterdunne koolrabi, wat super knapperig smaakte. Met behulp van de video van chef Valentijn leerden we hoe we dit gerecht mooi konden opmaken. Voor de tweede gang leerde chef Stan ons hoe we de wortel, suikersla en krokante kikkererwten mooi konden opdienen. Gang drie draaide helemaal om snijbonen. Chef Kevin liet ons zien hoe de snijboonlinten verwarmd konden worden en vervolgens mooi uitgeserveerd in een diep bord. Door naar gang nummer vier: dit was oorspronkelijk een vleesgerecht, maar voor ons was dit vervangen door asperges met eetbare bloemen. We sloten af met mijn absolute favoriet van de avond: ‘The Lemon’, een prachtige limoen gemaakt van gezouten witte chocolade met een witte chocolade-roze peper crème. Bijna zonde om zo’n kunstwerk op te eten. Maar wat een smaken, heerlijk.

The Lemon Tree
The Lemon Tree is een fine dining restaurant in hartje Deventer. Je kunt hier terecht voor lunch & diner met het chef’s table principe. Helaas zijn we hier zelf nog nooit geweest, maar zodra het weer kan gaan we er zeker een kijkje nemen!

The Lemon Tree – Grote Poot 1 Deventer – 0570244144 – bestel de LemonBOX via: https://www.thelemontree.nl/

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

 

Summary
The Lemon Tree: fine dining @home
Article Name
The Lemon Tree: fine dining @home
Description
Verfijnde gerechten, kaarsjes aan, vrolijke deuntjes op de achtergrond. Klinkt als een perfecte avond hè? Ook nu we onze favoriete restaurants niet meer kunnen bezoeken, is het belangrijk om onszelf af en toe te verwennen. En hoe kan dat nou beter dan met een vijfgangen fine dining menu in je eigen thuisrestaurant. Met behulp van The Lemon Tree maak je van je huiskamer een intiem restaurant!  
Author