Print Friendly, PDF & Email

Thuis aan de Amstel is een geweldig knusse villa direct aan de Amstel. Hier verzorgt een liefdevol personeel de lekkerste taartjes, een verse daghap en huiselijke gezelligheid. Zomers op het terras is het op en top gezelligheid en in de winter kan je vertoeven in de verschillende kamers van de villa. Alsof je thuis bent!

Het interieur
Thuis aan de Amstel is een prachtige, ouderwetse villa aan de Amstel vlakbij de Omval en tegenover het Martin Luther King park. Dit is het punt waar alle bootjes van en naar Ouderkerk varen en de hardlopers af en aan rennen. De villa lijkt nog in oorspronkelijke staat met verschillende kamers op de boven- en beneden verdieping die samen het café vormen en ruimte bieden aan private dining. In de serre, grenzend aan het terras bevindt zich de bar waar vandaan je uitkijkt over de tuin van de villa en de Amstel. Elke dag een zondagsgevoel!

De bediening
Bij Thuis aan de Amstel werken allemaal vrolijke en vriendelijke heren en dames die helemaal passen in deze huiselijke sfeer. Je wordt ontzettend aardig bediend, snel geholpen en ze zijn altijd in voor een praatje. Met het hechte team dragen ze echt bij aan de Thuis aan de Amstel sfeer waar je je altijd welkom voelt.

Het publiek
Hoewel Thuis aan de Amstel een beetje in een uithoek van Amsterdam ligt, zit het toch bijna altijd vol. Mensen komen uit alle hoeken van Amsterdam om even ‘lekker weg in eigen stad’ te zijn. Want dat is het gevoel dat je hier krijgt. Toeristen en dagjesmensen zul je in Thuis aan de Amstel niet zo snel treffen, tenzij ze met een bootje komen aanleggen. Vooral Amsterdammers dus en zakenmensen uit de torens van de Omval. Een leuke combinatie!

Het eten
Van het eten bij Thuis aan de Amstel word je blij! Allemaal huisgemaakte taarten met het karakter van – komt ‘ie weer – thuis. Zo’n appeltaart als oma bakt, een echte goede worteltaart en iets met rabarber. Meer dan goed! Daarnaast zijn ook de daghappen lekker vers en heel betaalbaar. Denk aan een kruidige tomatensoep, salade met parelgort rode bietjes en oude kaas, broodpudding met geitenkaas tomaat rozemarijn en tuinbonen of een ouderwetse pasta met paddenstoelen-roomsaus. Je hoeft het niet zelf te koken, maar het smaakt als thuis.

De rekening
Bij Thuis aan de Amstel betaal je rond de 4 euro voor een taartje en 7,50 voor de meeste lunchbroodjes. De quiche en de pasta van de dag zijn rond de 10 euro, evenals de salade. Daarnaast betaal je 13,50 voor het vegetarische hoofdgerecht van de dag. Wijn heb je in alle soorten en maten – een goede wijnkaart! – met heel veel wijn per glas tussen 3,75 en 5,75. De Zuid Afrikaanse ‘Shiraz Bellow’s Rock’ is een echte aanrader. Het water tot slot komt gewoon lekker uit de kraan.

Thuis aan de Amstel, Korte Ouderkerkdijk 45 Amsterdam, 020 354 75 20, www.thuisaandeamstel.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_5389      IMG_5392

IMG_5393      IMG_5390

IMG_5405      IMG_5404

Summary
Thuis aan de Amstel: knusse villa aan het water
Article Name
Thuis aan de Amstel: knusse villa aan het water