Print Friendly, PDF & Email

Nog op zoek naar een leuke activiteit dit weekend? Wij hebben een leuke weekendtip! Dompel je onder in de Indische (eet)cultuur met een bezoek aan de Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag. Hier komen tussen 23 mei en 3 juni alle smaken van de Zuidoost-Aziatische keuken samen én kun je genieten van verschillende food, fair en festival activiteiten.

Tong Tong Fair
De Tong Tong Fair is sinds 1959 een begrip in Den Haag en omstreken en is de plek om kennis te maken met de Indische (eet)cultuur. De naam van het Tong Tong Festival, dat ieder jaar plaatsvindt op het Malieveld in Den Haag, komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong. De Tong Tong Fair is een festival waar cultuur en eten samen komen, maar ook theater, dans, muziek en fotografie nemen een belangrijke plek in op het jaarlijks terugkerende festival. Maar, niet getreurd, ook als foodie kan jij je hart ophalen en je smaakpupillen de kost geven met een rijkelijk aanbod aan Indisch eten!

Food
In de eetwijk kan je snoepen van verschillende lekkernijen en in het Kooktheater kom je om te proeven en kun je een kijkje nemen bij een kookdemo. In De Eetwijk vind je Indonesische steetfood met een diversiteit aan smaken. De Zuidoost-Aziatische keuken is ontzettend geschikt voor vegetariërs met o.a. haar gerechten met tahoe en tempeh. Proef bijvoorbeeld de tahoe ketoprak, lotèk of kredok! Ook voor de zoete trek ben je op de Tong Tong Fair aan het juiste adres, zo kijk ik zelf altijd uit naar Indonesische spekkoek! Maar let op, Indische koekjes zijn heel anders dan Nederlandse koekjes, de basis is namelijk vaak gemaakt van rijst of kokos. Het eten is niet beperkt tot De Eetwijk, want goed nieuws, je mag op heel de Tong Tong Fair eten én dat doen we natuurlijk het liefst, al etend nieuwe dingen ontdekken 😉 Ontdek bijvoorbeeld de sessies in het Kooktheater, waar dagelijks verschillende sprekers hun signature gerechten maken en vertellen over hun link met de Indonesische keuken. Benieuwd geworden? Het Kooktheater programma vind je hier.

Fair
Naast eten is er op de Fair ontzettend veel te zien en te doen. Bezoek de botanische tuin of geniet van een massage, koop leuke souvenirs voor thuis of laat je toekomst voorspellen op de Grand Pasar. De Grand Pasar is de naam voor de beurs van de Tong Tong Fair en waar je antieke meubels, woonaccessoires, stoffen, kunst, kleding, boeken, sieraden maar ook vruchten, specerijen en kookgerei kunt vinden. Voor dat laatste bezoeken wij natuurlijk de Fair, want alle inspiratie in de praktijk brengen met nieuwe kookspullen en bijzondere ingrediënten, dat is toch net even leuker!

Festival
Naast eten en shoppen staat ook entertainment hoog op het Tong Tong Fair programma. In verschillende thematheaters vinden diverse voorstellingen en tentoonstellingen plaats. Hier ontmoeten de Oosterse- en de Westerse cultuur elkaar en is de rode draad in het verhaal toch de ‘traditie’ en ‘vernieuwing’. Dit komt terug in muziek, dans, letterkunde, geschiedenis en film & documentaire.

Praktische informatie
Krijg je nu al keuzestress na het lezen van alle mogelijkheden op het gebied van Food, Fair en Festival tijdens Tong Tong Festival? Neem alvast het programma door, zodat je goed voorbereid op pad gaat om de Indische cultuur te leren kennen. En vergeet niet om kaartjes te bestellen online! Volwassenen betalen voor een dagkaart 15 euro, kinderen (4 t/m 11 jaar) 4,50 en als je alleen in de avond komt, dan ben je 9,50 kwijt voor een dip in de Indische cultuur. Mocht je nog lekkers mee willen nemen naar huis, vergeet dan geen cash mee te nemen, je kan namelijk niet overal met de pinpas betalen 😉 Oké, om af te sluiten nog één tip! Het is niet verstandig om met de auto te komen, want parkeren rond het Malieveld is lastig, dus doe eens gek en neem een keertje de trein. Het Malieveld is op ongeveer 5 minuten loopafstand van Den Haag CS en dan heb je meteen gratis frisse lucht te pakken. Toch met de auto? Parkeren bij P+R Hoornwijck in Rijswijk en verder reizen per HTM tram of bus is ook prima te doen!

Tong Tong Fair – 23 mei t/m 2 juni – Malieveld – Koningskade 1 –  Den Haag – www.tongtongfair.nl

Ben jij wel eens bij Tong Tong Fair geweest? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Tong Tong Fair 2019: ontdek de Oost-Aziatische keuken
Article Name
Tong Tong Fair 2019: ontdek de Oost-Aziatische keuken
Description
Van 23 t/m 3 juni komen op de Tong Tong Fair alle smaken van de Zuidoost-Aziatische keuken samen tijden food, fair en festival activiteiten in Den Haag.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!