Top 5: Veggie proof restaurants in Amsterdam
Lieske van der Waals

Top 5: Veggie proof restaurants in Amsterdam

zondag 15 mei 2016
Het bezoeken van restaurants is een van mijn grootste hobbies, een passie en voor mij een belangrijk onderdeel van De Hippe Vegetariër. Dankzij al mijn eetervaringen weet ik hoe geweldig ‘vegetarisch culinair’ je kan eten. Goede restaurants kunnen groenten een hele nieuwe dimensie geven, toveren noem ik dat! Dit is mijn top 5 van de restaurants in Amsterdam die absoluut kunstenaars met groenten zijn. Ben jij hier weleens geweest?

De Kas
Restaurant De Kas is een van mijn favoriete restaurants in Amsterdam. Betekent niet dat ik er de deur platloop, want ik vind het echt iets voor speciale avonden en feestjes. Hier vind je 100% waar ik voor sta: culinaire met groenten en uit de eigen kas en tuin welteverstaan. Daarnaast is de ambiance prachtig, de bediening top en zijn de wijnen goed. Hippe vegetarische hotspot ten top!

 

 

As
As is een restaurant in Amsterdam dat door zijn bijzondere locatie aan de rand van het Beatrixpark makkelijk over het hoofd gezien kan worden. Het zit niet op mijn route en dat is de reden dat ik er deze maand pas voor het eerst at. Wat een gemis! Restaurant As is echt een nieuwe favoriet: puur, eerlijk eten in een stoere ambiance met culinair tintje.

 

 

Wilde Zwijnen
Wilde Zwijnen is een absolute ontdekking. Gelegen op het Javaplein is het voor mij best een eindje fietsen, waardoor ik er pas onlangs voor de eerste keer kwam, maar die fietstocht is het he-le-maal waard. De ambiance, het eten, het publiek, de sfeer, alles is goed bij Wilde Zwijnen. Een eetcafé sfeer met de klasse van een restaurant. Hier moet je geweest zijn!

 

 

Izakaya
Japans eten in Amsterdam, dat doe je bij Izakaya. Het gonst door de stad, dus dat moest ik proberen! Een trendy Japanse en bovendien gezonde en vegetarische hemel ging voor mij open, in een hippe en verzorgde omgeving waar het aanvoelt als feest vanaf de eerste stap binnen. Een absolute aanrader waar je geweest wil zijn, voor iedereen, altijd en overal.

 

 

 

BAK
Op een unieke locatie achter de Westerdok vind je restaurant BAK. Het bekende pop-up restaurant dat nu definitief neergestreken is op deze mooie locatie met uitzicht over de havens. De keuken wordt bemand door een jong team dat als geen andere de kracht van seizoensgroenten begrijpt: puur en perfect.

 

 

 

Ben jij al eens in één of meer van deze restaurants geweest? Verras mij dan met een foto van jouw ervaring via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

1 Reacties

staets ontbreekt (binnenkort jacobs)

12:14 19 januari 2024

Goede tip! Die staat nog steeds op mijn lijstje om te bezoeken maar nog niet van gekomen :-)

12:14 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.