Triptyque: een avondvullend programma met groente van Niven
Isabel Boerdam

Triptyque: een avondvullend programma met groente van Niven

vrijdag 13 augustus 2021
Triptyque is het 'nieuwe' restaurant van de bekende groentechef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst. Inmiddels bestaat het restaurant al een jaar, maar met alle lockdowns is het natuurlijk zo goed als nieuw. Triptyque staat voor een drieluik, want dit is het derde restaurant van Niven én tevens op dezelfde locatie als het eerste restaurant dat hij had. Met Triptyque is het cirkeltje dus rond. Terug naar zijn roots maar niet terug in de tijd, want bij Triptyque worden weer de sterren van de hemel gekookt met groenten!Interieur
Triptyque bevindt zich in het oude Raadhuis van Wateringen, een prachtig gebouw! Je komt binnen via de zijingang, waar je direct het prachtige restaurant instapt, ingericht door Virginie. De sfeer is rustig en sereen, lichte natuurlijke materialen, veel hout en met als eyecatcher een handgemaakte houten kar in de zaak waar de wijn op uitgestald staat én een verse olijfboom uitgroeit. Een prachtwerk! Het verhaal erachter is nog leuker, want de kar blijkt (net als brood- en amusebordjes) gemaakt door een oud-klasgenoot van Niven die houtbewerker is. Echt vakmanschap en bijzonder sfeervol.

Bediening
Triptyque is het kindje van topchef Niven Kunz (de jongste chef van Nederland die een Michelin Ster behaalde) en zijn vrouw Virginie van Bronckhorst. Het jonge stel bruist en de liefde voor het restaurant en de unieke kaart spat er af. De overige bediening is vlot en kundig, zeer vriendelijk en met verstand van zaken. Niet onbelangrijk: de wijnen die bij de gerechten geschonken worden passen perfect en hebben een mooi verhaal. Complimenten dus ook voor de sommelier!Menu
Het vegetarische menu bestaat uit een overtuigend avondvullend programma aan groenten. Letterlijk. We beginnen met vijf amuses met bieslook, komkommer, courgette, paprika en tomaat in de hoofdrol. Simpel en smaakvol. En dat is precies het concept van Niven: het pure Westland laten proeven zoals het hoort te zijn, maar dan wel op z’n best, met wereldse invloeden. Na de amuses volgen maar liefst 11 gangen, bereid met enkele ingrediënten, waarin de Westlandse groenten centraal staan. Een greep uit het menu:

  • Verschillende tomatenrassen in tomatenbouillon

  • Biet met mierikswortelcrème en watermeloen

  • Koolraap gevuld met een salade van koolrabi en artisjok

  • 21 Westlandse groenten met yoghurtdressing met appel en basilicum

  • Aubergine gepekeld en geperst met balsamico en een crème van geitenkaas

  • Courgettebloem gevuld met ratatouille met een bouillon van zwarte olijven

  • Snijbonen carbonara met truffel, aardpeer en parmezaan

  • Wortelrisotto met olijvencrumble


Al met al…
Alle gerechten stralen in hun eenvoud en vertellen met hart en ziel het verhaal van het Westland. Een hele bijzondere én avondvullende ervaring. Een waar groentetheater. Enorme aanrader!

Triptyque – Plein 13G, 2291 CA Wateringen - https://triptyque.nl/

Ben jij ook bij Triptyque geweest? Wat was jouw ervaring? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.